Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Πυρετωδώς ετοιμάζεται το κόμμα Παπανδρέου. Αντιδρά το ΠΑΣΟΚ

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται τα κόμματα της Κεντροαριστεράς καθώς ο Γ. Παπανδρέου ετοιμάζει πυρετωδώς το νέο κόμμα του, το όποιο πιθανολογείται ότι θα ανακοινώσει εφόσον προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Δεν αποκλείεται ο πρώην πρωθυπουργός να προχωρήσει και σε δημόσια παρέμβαση τις επόμενες ημέρες θέλοντας να δηλώσει «παρών» στο πολιτικό σκηνικό και να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές και στελέχη από το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου φαίνεται να ελέγχει σχεδόν τη μισή Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα...
με την εφημερίδα "Ημερησία".

Παλαιοί και νέοι συνεργάτες του ετοιμάζονται οργανωτικά και ήδη έχουν γίνει οι επαφές που χρειάζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, ο Γ. Ελενόπουλος ανέλαβε συντονιστής του γραφείου, θέση που "χήρευε" εδώ και καιρό, ενώ η προετοιμασία για την ίδρυση και την εξαγγελία του νέου κόμματος, το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα θα ονομάζεται "Αλλαγή", βρίσκεται στην τελική ευθεία. Ρόλους - κλειδιά φέρονται να έχουν αναλάβει και οι Πετσάλνικος, Σαχινίδης, Μωραΐτης, Ξυνίδης και Πεταλωτής.

Παράλληλα, εντείνονται οι επαφές με την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον Σταύρο Λαμπρινίδη.

Το ΠΑΣΟΚ έχει επιδοθεί από τώρα σε ένα αγώνα περιορισμού των επιπτώσεων από τη σύσταση του νέου κόμματος. Με non paper που εξέδωσε λέει πως «είναι αδιανόητο να υπονομευτεί η ενότητα του ΠΑΣΟΚ από ένα πρόσωπο, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου που τιμήθηκε από το ΠΑΣΟΚ εκλεγόμενος Πρόεδρός του και αναδεικνυόμενος σε Πρωθυπουργό. Και μάλιστα σε Πρωθυπουργό της περιόδου των καταλυτικών επιλογών τόσο για την ένταξη στο μνημόνιο (2010), όσο και για το σχηματισμό κυβερνητικών συνεργασιών (2011)». Μια τέτοια ενέργεια θα γινόταν χωρίς εμφανή πολιτικό λόγο, χωρίς ιστορική μνήμη, χωρίς συλλογικό πολιτικό στόχο, λέει το ΠΑΣΟΚ του Ε. Βενιζέλου. "Αντιθέτως θα συνιστούσε προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης".

Από avgi