Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Καταγγελία για τροπολογία – ρουσφέτι Μητσοτάκη σε παρόχους πιστοποίησης προσόντων στο χώρο της πληροφορικής

Στην επιφάνεια έφεραν οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ (Μιχάλης Κουρουτός) και της ΑΔΕΔΥ (Οδυσσέας Δριβαλάς) στον ΕΟΠΠΕΠ σκάνδαλο με προεκλογικό άρωμα που φέρει την υπογραφή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης έφερε στη Βουλή νομοθέτημα σύμφωνα με το οποίο η πιστοποίηση του ίδιου προσόντος για γνώση και καλή χρήση Η/Υ για διορισμό στο δημόσιο θα πρέπει...
να επαναλαμβάνεται ανά τριετία! Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του παραλογισμού της ρύθμισης, αναφέρουμε ως παράδειγμα ότι αν αυτή η ρύθμιση ίσχυε για το χώρο των ξένων γλωσσών, κάτοχος proficiency θα έπρεπε ανά τρία έτη να δίνει, επ’ αμοιβή φυσικά, εξετάσεις για να επαναπιστοποιεί τον τίτλο του!

Όπως γίνεται αντιληπτό, η ρύθμιση αυτή αποτελεί δώρο εξ ουρανού για μερικές δεκάδες επιχειρηματίες που ελέγχουν το χώρο και εκμεταλλεύονται βάναυσα τις ελπίδες και την αγωνία χιλιάδων εργαζόμενων και άνεργων.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι πριν από μερικούς μήνες ο νυν Υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος  είχε αποσύρει ΚΥΑ με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο, αναφέροντας μάλιστα ότι οι συντάκτες της θα έπρεπε να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Δυστυχώς οι κατάπτυστες αυτές ρυθμίσεις έρχονται σήμερα άρον άρον στη Βουλή προς ψήφιση για να ικανοποιηθούν ρουσφέτια «ημετέρων».

Για το ιδιαίτερα σοβαρό αυτό ζήτημα οι δύο εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων απέστειλαν επιστολές προς τους Υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ εξέδωσαν κοινό Δελτίο Τύπου.

Τις επιστολές και το Δελτίο Τύπου μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Από tvxs