Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Αν μπουν φυλακή ο Μπέννυ κι ο Μαρινάκης... για να χωρέσουν κι οι δυο στο ίδιο κελί, θα πρέπει να είναι διπλόφαρδο.

Ποιόν μου θυμίζει...
Σαββατιάτικα (33)  

Το τερμάτισε το γλείψιμο ο δήμαρχος Ναυπλίου, δίνοντας στον γκαβό το κλειδί τής πόλης όπου φυλακίστηκαν οι Κολοκοτρώνης και Πλαπούτας και δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας. *** Και έσται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης... *** Τουλάχιστον, διασκέδασε ο κόσμος. *** Μόνο που δεν μάθαμε ποιος ήταν ο μεγάλος νικητής στον διαγωνισμό φάσκελων. *** Αν μπουν φυλακή ο Μπέννυ κι ο Μαρινάκης, θα συνεχίσουμε να την λέμε "στενή"; *** Για να χωρέσουν κι οι δυο στο ίδιο κελί, θα πρέπει να είναι διπλόφαρδο. *** Έμαθα ότι ο Αρούλης τα ξαναβρήκε με την κοπελιά του και πολύ χάρηκα. *** Τώρα θα δουλέψει με περισσότερο κέφι για τα προβλήματα της Αθήνας.

*** Αθανασίου ο της δικαιοσύνης: "Η φιλοσοφία μου είναι ενάντια στο γάμο των ομοφυλόφιλων." *** Δεν μας έφτανε ο Ράμφος, μας την έπεσε και ο Χαράλαμπος. *** Κατάντια η φιλοσοφία, στην χώρα τού Πλάτωνα και του Αριστοτέλη... *** Ρε συ Βασίλη, τί παναπεί "μας τό 'κλεισε το σπίτι...
το ξαδερφάκι σου"; *** Εντάξει, τό 'κανε η παναγιά το θαύμα της αλλά από πού κι ως πού εγώ ξάδερφος με τον Κλάους; *** Ώρες είναι να με βγάλεις και κουνιάδο τού Περέιρα. *** Πλεύρης: "Τα τσαντήρια των σύριων στο Σύνταγμα υποβαθμίζουν την Αθήνα." *** Σωστός ο Θανούλης. *** Μας χαλάνε την αισθητική, όπως είπε παλιότερα κι ο Νότης. *** Αγάπη μου, δεν μπορώ να αδυνατίσω διότι κάποιος με σιτίζει αναγκαστικά. *** Δηλαδή, τώρα που η αστυνομία κλείνει το κέντρο τής Αθήνας, τα μαγαζιά δεν έχουν πρόβλημα; *** Μόνο για τις διαδηλώσεις διαμαρτύρονται τα κανάλια; *** Γιακουμάτος: "Το κέντρο τής Αθήνας κλείνει για εθνικούς λόγους." *** Που είναι ποιοί ακριβώς, Τζέρυ; *** Πρόστιμο δέκα μύρια παγκουέ κι άλλα δεκατεσσεράμισυ ανά εξάμηνο φάγαμε από την Κομμισσιόν για τις χωματερές. *** Άντε ρε Μπόμπολα, πάρτα τα κѠλ⓪σκουπίδια να ησυχάσουμε, επί τέλους! *** Τελικά, πρέπει οι τρομοκράτες να σπουδάζουν ή όχι; *** A propos, επειδή δεν έχω καταλάβει, ποιά ακριβώς τρομοκρατική πράξη έχει διαπράξει ο Ρωμανός; *** Καθ' όσον, απ' αυτά που γνωρίζω, το παιδί είναι στην μπουζού για ληστεία τράπεζας. *** Λέτε να βγάλουν τρομοκράτη μετά θάνατον και τον Θοδωρή ληστή-με-τις-γλαδιόλες Βερνάρδο; *** Για όλα τα έχω ικανά τα φυντανάκια μας. *** Καλέ, την είδατε την Τρέμη τελευταία; *** Η δόλια η Ολγούλα μας, από κορίτσι σιδερωμένο που ήταν, κατάντησε σαν ρόμπα της κουζίνας. 

Στρουμφάκια (αριστερά ο Σπιρτούλης, στο κέντρο ο Παπα-στρουμφ)
***Πλεύρης ξανά: "Καλώ τους συριζάδες δημάρχους να πάρουν τους σύριους στους δήμους τους." *** Γιατί, ρε συ Θανούλη, δεν βρίσκετε καΐκια για Μακρόνησο; *** Αλήθεια, αυτό το "συριζάδες" πώς κάνει στον ενικό; συριζάς ή συριζάδος; *** Παρεμπιπτόντως, παιδιά, οι πρόσφυγες είναι σύριοι από την Συρία, ο Μάρκος ήταν σύρος από την Σύρο. *** Άει στον διάολο πια, θα ξεχάσουμε την γλώσσα μας με τους αγράμματους των π⓪υστρ⓪κάναλων. *** Πίστευα ότι το πιο φαιδρό πρόσωπο στο κοινοβούλιο είναι ο Ψαριανός, μέχρι που πρόσεξα τον Καπερνάρο. *** Η δημοτική αρχή τής Μασσαλίας υποχρεώνει τους άστεγους να φοράνε ένα κίτρινο τρίγωνο, ώστε να τους εντοπίζουν ευκολώτερα και να τους περιθάλπουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι. *** Ωραίο σηματάκι διαλέξανε τα σκουτιά. *** Και κίτρινο και τρίγωνο, ρε π⓪ύστη μου; *** Ε, αφού είναι να σημαδέψουνε -και να ξεφτιλίσουνε τελείως- τους φουκαράδες, είπανε να το κάνουνε σωστά. *** Ρόκκος: "Πήγα με άντρα αλλά δεν μου άρεσε." *** Με γίδα δοκίμασες, Στέλιο; *** Μέσα ο Ρωμανός που έκλεψε μια τράπεζα, έξω ο Σάλλας που την έφτιαξε... *** Τί λες επ' αυτού, Μπέρτολντ; *** Εφημερίδα Το Χωνί: "Τουρκικό πλοίο με λαθραία τσιγάρα έπεσε στα βράχια στην Ζάκυνθο."
Βρες την Έλσα Παπαδημητρίου
***Μόλις πουλήθηκε το παλιό "Ναυάγιο", φτιάξανε καινούργιο τα ζαγάρια οι ζακυνθινοί. *** Παίζεται ρε ο έλληνας; *** Αυτός ο Μελάς που αναστάτωσε την πολιτική ζωή τού τόπου, είναι όντως σημαντική προσωπικότης; *** Ανώτερος της Παρθένας Φουντουκίδου, να πούμε; *** κύριον Σπ. Λυκούδην, Αθήνας: Σπύρο, δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα, θα μας κόψει ψήφους ο Μπαλτάκος με τις Ρίζες του. *** Αφού δεν σοβαρεύεται η Χρυσή Αυγή, τί να κάνει ο Μπαλτάκος, είπε να φτιάξει μια δικιά του. *** Τσαουσόπουλος: "Πήγαν ποτέ οι έλληνες στην Συρία να ζητήσουν βοήθεια;" *** Μιχαλάκη, θα σε στενοχωρήσω αλλά πήγαν. *** Πριν πετάξουμε την μαλακία μας, ανοίγουμε και κανένα βιβλίο, ε; *** Σε τι ακριβώς θα ωφεληθεί ο τόπος αν οι βουλευτές μειωθούν σε διακόσιους; *** Με την βοήθεια της τρόικας, οι συντάξεις πάνε βουρ για 360 ευρώ. *** Αν φύγει η τρόικα, πού θα πάνε; *** Μήπως να ξαναδούμε την "Μπαλλάντα του Ναραγιάμα" του Σοχέι Ιμαμούρα, να μπαίνουμε σιγά-σιγά στο κλίμα; *** Πρωτόπαπας: "Η δυσαρέσκεια του ΔΝΤ ίσως οφείλεται και σε μένα που ήμουν σκληρός." *** Ο Χρήστος της καρδιάς μας: σκληρός ως έλλην! *** Ούτε βούτυρο δεν έβαλε λέμε!
Ευτυχισμένες μέρες
***Γκουγκλάρισα "Πρωτόπαπας" και όλη η πρώτη σελίδα μού έβγαλε παραπομπές για κάποιον Τόμας. *** Ρε σεις, πότε κατέλαβαν οι συριζαίοι την Γκουγκλ; *** Απεργούν, για δέκατη φορά εφέτος, οι πιλότοι τής Λουφτχάνσα. *** Τι διάολο, η γερμανική νομοθεσία δεν προβλέπει πολιτική επιστράτευση; *** Πόσο μπροστά είμαστε, ρε παιδιά; *** protothema.gr: "Επιστροφή της τρόικας εντός της εβδομάδας ελπίζει η κυβέρνηση." *** Αυτό το "ελπίζει" πολύ με μπερδεύει, ρε Αντώνη. *** Έτσι θα βγούμε από τα μνημόνια, ρε συ; *** Ένας λιγώτερος στους ΑνΕλ αυτή την εβδομάδα. *** Πάνο, με μόνη μεταγραφή τον Νίκο τον χριστιανοδημοκράτη, δεν σε βλέπω να μένεις στην κατηγορία.

*** Δεν θα σας κατηγορήσει κανείς αν στην πρώτη φωτογραφία δεν καταφέρατε να αναγνωρίσετε τον Τσάρλυ Τσάπλιν σε ηλικία 27 ετών. *** Όμως, είσαστε απαράδεκτοι αν στην τελευταία φωτογραφία προσέξατε μόνο τον Γιωργάκη και δεν αναγνωρίσατε τον τιτανοτεράστιο Γιώργο Κατσιφάρα, σε ένα ενσταντανέ από το γλέντι στον γάμο Γιώργου-Άντας στο Καλέντζι Αχαΐας.
*** Άντε βρε, και στα δικά σας! *** Καλό ΣουΚου νά 'χουμε κι από Δευτέρα πάλι. ***

Από Cogito ergo sum