Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Μήνυση κατά της διαπλοκής κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς

Σε μια πρωτοφανή κίνηση για τα πολιτικά δεδομένα της χώρας προχώρησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του κατέθεσε μήνυση εναντίον όσων τον εμπλέκουν στην υπόθεση χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη.

Αφορμή στάθηκε η καταγγελία και το βίντεο του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σύμφωνα με τα οποία ένας τραπεζικός παράγοντας με το όνομα Γιώργος Αποστολόπουλος τού πρότεινε να πάρει περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ σε ρευστό, χρυσό και άλλες διευκολύνσεις, για να ψηφίσει...
πρόεδρο της δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα.

Παράλληλα, με μήνυση απειλεί ο βουλευτής Χρήστος Αηδόνης τους Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρο Παραστατίδη, επειδή οι δυο βουλευτές έβγαλαν ανακοίνωση λέγοντας ότι ο Αηδόνης μαζί με τους Γρηγόρη Ψαριανό, Σπύρο Λυκούδη και Γιώργο Νταβρή καλύτερα να απέχουν από τις επόμενες προεδρικές ψηφοφορίες γιατί είναι λίγο ύποπτος ο τρόπος που ψηφίζουν.

Για την ανακοίνωση αυτή ο Αηδόνης τούς αποκάλεσε πολιτικά σκουλήκια, ο Λυκούδης τούς είπε γενίτσαρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Ψαριανός δήλωσε ότι καταθέτουν τα διαπιστευτήρια τους στον ΣΥΡΙΖΑ και αναζητούν συμβόλαια.

Ο Ψαριανός!

Την ίδια στιγμή δεν είναι διόλου απίθανο να καταθέσουν μηνύσεις κι άλλοι βουλευτές, οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται στο θέμα της προεδρικής εκλογής, εφόσον δεν γίνει πιστευτή η άποψη τους ότι οι αποφάσεις τους στο κοινοβούλιο λαμβάνονται με βάση την ελεύθερη τους βούληση.

Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι μετά από πολλά χρόνια η βουλή των Ελλήνων έχει γεμίσει με ανεξάρτητους βουλευτές οι οποίοι δηλώνουν απαλλαγμένοι από τις κομματικές γραμμές κι εκφράζουν άνετα την πολιτική τους άποψη. Ακόμη κι αν εκλέχθηκαν πριν από δύο χρόνια λέγοντας ακριβώς τα αντίθετα· στάση, την οποία θεωρούν εντελώς φυσιολογική χωρίς να χρειάζεται να δώσουν καμία απολύτως εξήγηση.

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια -όπου η Ελλάδα χρεοκόπησε- μπουχτίσαμε να ακούμε για βουλευτές που ακολουθούν τις επιταγές του σύγχρονου κοινοβουλευτισμού, ο οποίος θέλει τον κάθε εκπρόσωπο του λαού να ψηφίζει αυτό που του λέει το κόμμα κι όχι εκείνο για το οποίο εκλέχθηκε.

Φυσικό, λοιπόν, είναι να υπάρχουν απανωτά πολιτικά παρατράγουδα, όπως αυτά που παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες. Ακόμη κι αν η συμπεριφορά του κομματικού κοπαδιού ήταν κάτι εξαιρετικά συνηθισμένο – χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι συνθήκες πριν από 10 χρόνια ήταν ίδιες με τις σημερινές.

Από την πλευρά μου θέλω να καταδικάσω απερίφραστα και με όλες μου τις δυνάμεις την επιχείρηση εκφοβισμού των Ελλήνων βουλευτών, και να δηλώσω τη συμπαράσταση μου σε όσους κάποτε έλεγαν ότι θα κατουρήσουν στα κοινοβουλευτικά έδρανα και τώρα επιθυμούν διακαώς να κυβερνήσουν δίπλα σε χουντικούς.

Εκφράζω επίσης τη συμπάθεια μου σε κάθε βουλευτή ο οποίος μετατρέπεται από σφόδρα αντικυβερνητικός σε φανατικός υποστηρικτής της κυβέρνησης από τη μια στιγμή στην άλλη, κι επιμείνει ότι η συμπεριφορά του είναι εντελώς φυσιολογική.

Συμπαραστέκομαι, επίσης, στον πρωθυπουργό μας, ο οποίος δεν κατέθεσε μήνυση εναντίον του Τάκη Μπαλτάκου επειδή τον είπε μαλάκα (και το έμαθε όλη η Ελλάδα), αλλά μήνυσε αυτούς που -κατά τον ίδιο- χρησιμοποίησαν βίντεο για να τον μπλέξουν σε μια υπόθεση δωροδοκίας την οποία ο ίδιος και το κόμμα του θεώρησαν ανύπαρκτη από την πρώτη στιγμή.

Τέλος, επιθυμώ να δηλώσω ότι θα βρίσκομαι για πάντα δίπλα στον αγωνιζόμενο Έλληνα ψηφοφόρο ο οποίος έστειλε όλα αυτά τα υποκείμενα στη βουλή.

Εύχομαι να αποκτήσουμε πολύ σύντομα νέο πρόεδρο της δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι θα σπάσει από την πρώτη του θητεία το ρεκόρ των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου του Κάρολου Παπούλια.

(Πριν λίγο καιρό χιλιάδες αναγνώστες πίστεψαν ότι μας έκανε μήνυση η Αργεντινή και Βενεζουέλα. Οφείλω να ομολογήσω πως όταν έγραφα αυτό το κείμενο δεν φαντάστηκα ότι θα φτάσω στο σημείο να μιλάω για μια μήνυση από τον Αντώνη Σαμαρά κατά των διαπλεκόμενων συμφερόντων, και να είναι αληθινή)