Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

"Λευκή" πρωτοχρονιά σε όλη τη χώρα

Με χιόνια αναμένεται να υποδεχτεί η Αττική το νέο έτος, καθώς προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους. Με τσουχτερό κρύο θα μας αποχαιρετήσει το 2014 σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ.

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ακόμη και σε περιοχές με υψόμετρο 200 μέτρα, με αποτέλεσμα τις επόμενες ώρες...
να χιονίσει ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Από νωρίς σήμερα το πρωί οι βόρειες περιοχές της Αττικής ντύθηκαν στα λευκά, ενώ τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα κυρίως στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά του νομού. Η εξασθένιση των φαινομένων θα ξεκινήσει σταδιακά από την Πέμπτη.

Οι χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο (κυρίως την ανατολική και νότια) θα ενταθούν περαιτέρω και θα συνεχιστούν και αύριο, ενώ από την Πέμπτη σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν περαιτέρω και αύριο θα φθάσουν τοπικά τα 10 μποφόρ.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει όλους τους φορείς που εμπλέκονται επιχειρησιακά, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.

Από avgi