Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Κάτι βρωμάει στο «Ποτάμι»

Η αποκάλυψη των εσωτερικών κειμένων για την οργανωτική δομή του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη θα μπορούσε να είναι ένα απόλυτα αρνητικό πολιτικό γεγονός που θα απασχολούσε ιδιαίτερα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτό θα συνέβαινε μόνο στην περίπτωση όπου ο Σταύρος Θεοδωράκης άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης μίας κυβέρνησης της Αριστεράς.

Αν αυτό συνέβαινε τότε τα «Νέα» δεν θα κυκλοφορούσαν με τίτλους για… ρωσικούς χειμώνες που έρχονται μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα ήταν πολύ πιθανό να επέλεγαν το: Κάτι βρωμάει στο «Ποτάμι». Αν...
ο Σταύρος Θεοδωράκης άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο μίας κάποιας ανοχής σε μία κυβέρνηση της Αριστεράς, τότε πλήθος από πολιτικούς αναλυτές και αρθρογράφους θα χτυπούσαν με πάθος στα πληκτρολόγια τους κείμενα επί κειμένων για ότι το πρότυπο της εσωτερικής οργάνωσης του «Ποταμιού» είναι αυτό της «Χρυσής Αυγής» και ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν δανείζεται γενικά και αόριστα ιδέες από τη Δεξιά, αλλά πολύ συγκεκριμένα από τους νεοναζί.

Στο «Βήμα» οι πρώην συνάδελφοι του Θεοδωράκη θα έγραφαν οργισμένα κείμενα για το πόσο ο Σταύρος θέλει να μοιάζει του Μιχαλολιάκου, ότι συμπεριφέρεται σαν… φύρερ, ότι ποδοπατάει στο κόμμα του όποιον έχει διαφορετική από αυτόν άποψη. Αν ο Σταύρος Θεοδωράκης άφηνε έστω και ένα υπονοούμενο για τ’ ότι θα μπορούσε να ψηφίσει στη νέα Βουλή το νόμο που θα επαναφέρει τον κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ, τότε θα έβγαινε ο Πρετεντέρης απόψε το βράδυ στην «Ανατροπή» και θα έλεγε ότι οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες έξω από κατειλημμένα σχολεία που θέλουν να οργανώσουν στο «Ποτάμι» είναι μία πανομοιότυπη τακτική με αυτή των παρακρατικών της ΟΝΝΕΔ του Γιάννη Καλαμπόκα

Τίποτα όμως απ’ αυτά δεν συμβαίνει και το νεοφιλελεύθερο ‘’Ποτάμι’’, παρόλο που δεν θα μακροημερεύσει, φαίνεται πως θα έχει, δείχνει πως προετοιμάζεται για αυτό, έναν κεντρικό ρόλο στην οργάνωση κινητοποιήσεων, τύπου… κατσαρόλας, ενάντια στην κυβέρνηση της Αριστεράς. Όσοι και όσες έχουν μείνει στη φάση ‘’καλό παιδί ο Σταύρος και ωραία τα λέει’’ να το κοιτάξουν το θέμα τους.