Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Αρένα: Βουδούρης-Παραστατίδης αφήνουν υπόνοιες περί χρηματισμού 4 ανεξάρτητων βουλευτών

Σε αρένα μετατρέπεται το πολιτικό σκηνικό καθώς μετά τις σκιές για την απόπειρα χρηματισμού Χαϊκάλη, δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, οι Θόδωρος Πασαστατίδης και Οδυσσέας Βουδούρης, αφήνουν βαρύτατους υπαινιγμούς εναντίον όσων ανεξάρτητων ψήφισαν από την πρώτη ψηφοφορία υπέρ του Σταύρου Δήμα.

Οι κ.κ. Παραστατίδης-Βουδούρης, παρότι αναφέρουν ότι δεν συνεπάγεται ότι...
η ψήφιση υπέρ του Προέδρου συναρτάται υποχρεωτικά με χρηματισμό, αφήνουν να εννοηθεί ότι χρηματίστηκαν οι Σπύρος Λυκούδης, Χρήστος Αηδόνης, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Νταβρής ενώ τους καλούν να απόσχουν από την επόμενη ψηφοφορία μέχρι να ξεκαθαριστεί η σκιά. Αναφέρουν δε ότι υπάρχουν σκιές πλέον για όσους άλλαξαν στάση από τον προϋπολογισμό μέχρι την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η απόπειρα χρηματισμού, έστω και ενός βουλευτή, έστω και μόνο η σοβαρή πιθανότητα αυτής της απόπειρας, δημιουργεί μια βαριά σκιά, δυστυχώς για όλους τους βουλευτές, που άλλαξαν στάση απέναντι στην κυβέρνηση, από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού στην ψηφοφορία για την προεδρία της Δημοκρατίας. Αδιαμφισβήτητος τρόπος, να αρθεί αυτή η σκιά για τους εν λόγω βουλευτές, είναι η αποχή τους από τις επόμενες ψηφοφορίες» αναφέρουν οι δύο βουλευτές.

«Η αποκάλυψη της απόπειρας χρηματισμού του κ. Χαϊκάλη, η οποία ήταν σε γνώση της δικαιοσύνης εδώ και 15 μέρες, ρίχνει βαριά σκιά στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Η σκιά αυτή προφανώς έχει και μια άδικη πλευρά, εφόσον σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι η υπερψήφιση της κυβερνητικής πρότασης από μη κυβερνητικούς βουλευτές συναρτάται υποχρεωτικά με χρηματισμό. Ωστόσο, η απόπειρα χρηματισμού, έστω και ενός βουλευτή, έστω και μόνο η σοβαρή πιθανότητα αυτής της απόπειρας, δημιουργεί μια βαριά σκιά, δυστυχώς για όλους τους βουλευτές, που άλλαξαν στάση απέναντι στην κυβέρνηση, από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού στην ψηφοφορία για την προεδρία της Δημοκρατίας.
Αδιαμφισβήτητος τρόπος, να αρθεί αυτή η σκιά για τους εν λόγω βουλευτές, είναι η αποχή τους από τις επόμενες ψηφοφορίες.
Εξάλλου, σε κάθε περίπτωση, η εκλογή προέδρου από την παρούσα Βουλή, εκτός από εξαιρετικά απίθανη που ήταν μέχρι σήμερα, καθίσταται πλέον και προβληματική αν ευοδωθεί, εφόσον θα επισκιάζεται από υπόνοιες χρηματισμού. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι απαλλαγμένος από τέτοιες σκιές, χωρίς εκκρεμότητες στη Δικαιοσύνη για το άμεσο επόμενο διάστημα».
Οι κ.κ. Βουδούρης και Παραστατίδης καταλήγουν: «Επαναφέρουμε την πρότασή μας, να συμφωνηθεί μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων το πρόσωπο του επόμενου προέδρου, που θα εκλέξει η επόμενη Βουλή. Μια τέτοια συνεννόηση, που δεν επιβάλλεται βέβαια από τις θεσμικές διαδικασίες, θα έδινε εν τούτοις ένα θετικό μήνυμα ομαλότητας και εθνικής ωριμότητας, τόσο προς το εξωτερικό, όσο και προς την Ελληνική κοινωνία, που επιθυμεί αλλαγή πορείας με όρους ασφάλειας».

Λυκούδης: Είναι άθλια κατηγορία από πολιτικά σκουλήκια

Το iefimerida επικοινώνησε με τον Σπύρο Λυκούδη θέτοντας υπόψιν του τις αιτιάσεις των Βουδούρη-Παραστατίδη: «Είναι μια άθλια κατηγορία από πολιτικά σκουλήκια. Είναι το αποκορύφωμα της γελοιότητας. Δεν αφορά κανέναν από τους συναδέλφους μου. Πολύ περισσότερο για μένα προσωπικά, που εδώ και μήνες – από τον περασμένο Μάιο, δηλώνω ότι είμαι υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ανεξάρτητα από την στάση μου έναντι της κυβέρνησης. Γι' αυτό και δεν έδωσα ψήφο εμπιστοσύνης, ούτε ψήφισα τον προϋπολογισμό. Πρόκειται περί αθλιότητας».

Χρήστος Αηδόνης: Αθλιοι επαίτες για να μπουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Το iefimerida απευθύνθηκε και στον έτερο ανεξάρτητο βουλευτή Χρήστο Αηδόνη, ο οποίος ήταν εξίσου σκληρός στις δηλώσεις του, προειδοποιώντας ότι θα καταφύγει δικαστικά εναντίον των κ.κ. Βουδούρη-Παραστατίδη. «Από τις αρχές Οκτωβρίου ότι η χώρα έχει ανάγκη πολιτικής σταθερότητας. Σε πολύ πρότερο χρόνο δήλωσα με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές και οι άθλιοι επαίτες, για να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψαν τον δράκο. Η Δικαιοσύνη έχει το λόγο».

Άγγελος Μόσχοβας από iefimerida