Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Δεν ξεχνώ: Αντωνάκη, πού είναι το δωρεάν Wi-Fi; - Πέρασε ο χρόνος! -Σαμαράς: "Σε ένα χρόνο δωρεάν Wi-Fi σε όλη την Ελλάδα"

Σαν σήμερα ήταν που πήρα τη χαρά πως θα έχω δωρεάν Wi-Fi να σερφάρω.

Πού είναι το δωρεάν Wi-Fi, οέο;

Θυμάμαι πέρυσι που το είχα πιστέψει κι έλεγα τι πειράζει να μη φάει, αν έχει δωρεάν Wi-Fi;

Ξυπνήσανε οι συνδρομητές, Αντωνάκη!

Τι το 'θελες και το 'λεγες; Το είχες ψάξει κιόλας. Εμ, κι εμείς ακόμα το ψάχνουμε για να το λέμε!

Ακούστε κι εσείς το τάξιμο.
Ήταν...
5 Νοεμβρίου του 2013...

Παπαλάμπραινα από left

Πέρασε ο χρόνος! -Σαμαράς: "Σε ένα χρόνο δωρεάν Wi-Fi σε όλη την Ελλάδα"
Η εξαγγελία που έμεινε... στα σκαριά και η εκρηκτική ανάπτυξη των δωρεάν ασύρματων δικτύων σε όλο τον κόσμο 
Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την εξαγγελία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, για δωρεάν Wi-Fi σε όλη την Ελλάδα εντός ενός χρόνου – δηλαδή... σήμερα.

Βέβαια, όπως όλοι ξέρουμε, πρόκειται για μία εξαγγελία που δεν υλοποιήθηκε – αν και πρόσφατα ανακοινώθηκε η λίστα των 304 δήμων της χώρας στους οποίους θα τοποθετηθούν στα μέσα του 2015 τα πρώτα hotspots, που θα μπορούν να εξυπηρετούν περίπου 40 με 50 χρήστες το καθένα.

Και όλα αυτά τη στιγμή που η αύξηση των δωρεάν δημόσιων σημείων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο ανά τον κόσμο είναι εκρηκτική: Σύμφωνα με τα στοιχεία, σήμερα στη Γη υπάρχει ένα τέτοιο σημείο ανά 150 ανθρώπους, ενώ έως το 2018, η αναλογία θα έχει πέσει σε ένα σημείο ανά 20 μόνο ανθρώπους.

Η Γαλλία, σύμφωνα με το BBC, ανακηρύσσεται παγκόσμια πρωταθλήτρια του ελεύθερου Wi-Fi, έχοντας τα περισσότερα σημεία πρόσβασης από κάθε άλλη χώρα, ενώ ακολουθούν ΗΠΑ και Βρετανία. Όμως έως το 2018, αναμένεται ότι την πρωτοκαθεδρία θα έχει η Κίνα, αφήνοντας τη Γαλλία στη δεύτερη θέση. Ήδη η Κίνα έχει πενταπλάσια εμπορικά (όχι δημόσια) σημεία πρόσβασης Wi-Fi από κάθε άλλη χώρα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το Wi-Fi θα είναι διαθέσιμο στο 60% των αεροπλάνων και στο 11% των τρένων έως το 2018, έναντι ποσοστών 16% και 3% αντίστοιχα σήμερα.

Από news