Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Αποστάσεις από τον Σπόνερ κρατάει η Capital Group

Η Capital Group δεν έχει επίσημη θέση για την
εσωτερική πολιτική κατάσταση της Ελλάδας
Tόνοι μελάνι χύθηκαν για το email του Τ. Σπόνερ που κάνει εκτενή αναφορά στην παρουσίαση των οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε στο Λονδίνο, από τους Γιώργο Σταθάκη και Γιάννη Μηλιό. Η Capital Group, εταιρεία στην οποία συμμετέχει και ο Σπόνερ, κρατά σαφείς αποστάσεις από τα λεγόμενα του.

Μετά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το email του επενδυτή Τζόερκ Σπόνερ (Joerg Sponer ) η εταιρεία Capital Group έβγαλε ανακοίνωση που δε συμμερίζεται τις απόψεις του: «Είναι πολιτική μας να μην σχολιάζουμε οποιαδήποτε προσωπική και ιδιωτική επικοινωνία...
των επενδυτών μας. Ο κ. Σπόνερ είναι αναλυτής και ένας από τους περίπου 300 επενδυτές που δουλεύουν για την Capital Group. Στην Capital όλοι οι επενδυτές έχουν την ευθύνη των αποφάσεων τους για το που θα επενδύσουν, που βασίζονται στην ισχυρή τους πεποίθηση. Δεν υπάρχει καθολική άποψη για οποιαδήποτε εταιρεία, αγορά, περιοχή ή χώρα. Η Capital Group δεν έχει επίσημη θέση για την εσωτερική πολιτική κατάσταση της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας».

Απών από τη συνάντηση ο Σπόνερ
Να σημειώσουμε πως από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι στη συνάντηση των κυρίων Σταθάκη και Μηλιού με διαχειριστές κεφαλαίων, τραπεζίτες και άλλα στελέχη του Σίτι στο Λονδίνο δεν παρίστατο ο Τ. Σπόνερ της Capital, ο οποίος υπογράφει το επίμαχο email.

Επίθεση στο στέλεχος της Capital για το επίμαχο email, εξαπέλυσε ο υπεύθυνος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του alpha, κατηγόρησε το στέλεχος της capital ότι παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης.

«Όταν αυτός εμφανίζεται σαν να ήταν εκεί πέρα και να ήταν αυτήκοος μάρτυς των συζητήσεων, αντιλαμβάνεστε ότι κάτι άλλο τρέχει. Δεύτερον, το συγκεκριμένο fund δεν είχε καν συμμετοχή στις συγκεκριμένες συζητήσεις. Το δε συγκεκριμένο fund επενδύει στην Ελλάδα. Ο δε συγκεκριμένος κύριος είναι γνωστό ότι είχε συναντήσει και τον Πρωθυπουργό τον προηγούμενο χρόνο. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι περισσότερο αυτή η υπόθεση μυρίζει μια συνεννόηση κάποιων συγκεκριμένων κέντρων με την κυβέρνηση για τη δημιουργία κάποιων εντυπώσεων, παρά ανταποκρίνεται σε μια πραγματική εκτίμηση, όποια εκτίμηση και αν είναι αυτή. Διότι δεν μπορεί κάποιος να εμφανίζεται ότι ήταν σε μια συζήτηση και να μην ήταν», είπε ο υπεύθυνος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αναφορά του επενδυτή

Να θυμίσουμε πως στη συνοπτική αναφορά που έστειλε ο κ. Σπόνερ μετά το πέρας της ενημέρωσης αναφέρει πως οι παρόντες εκπρόσωποι των funds μετά τη συνάντηση που υπήρξε με τους κ.κ. Σταθάκη και Μηλιό, αποκόμισαν την εντύπωση πως πρέπει να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα! Κι αυτό γιατί κατά τη γνώμη του επενδυτή, το πρόγραμμα τους είναι χειρότερο και από, εκείνο των κομουνιστών! 

Από efsyn