Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Η «ηρωίνη» της Αστυνομίας ήταν σκευωρία

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΜΕ ΤΗ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ - Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ «Κ.Ε.»

Η Ανώτερη Αστυνομική Υπηρεσία Λαμίας αφού έχει ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ το
Αρχηγείο της Αστυνομίας απονέμει, με έγκρισή του, βραβεία
στους αστυνομικούς γιατί συνέλαβαν άτομο με... 2,5 κιλά ηρωίνη.
Και ας γνώριζε ότι ΔΕΝ υπήρχε ηρωίνη!!! (φωτ. αρχείου)
Tον 27χρονο τον έπιασαν στα διόδια της Τραγάνας στις 4/5/2012 σε αστυνομικό μπλόκο, όταν ο σκύλος της αστυνομίας μύρισε «ναρκωτικά» - Ακολούθησαν άθλιες αστυνομικές μεθοδεύσεις και περίεργη λειτουργία ορισμένων δικαστικών - «Μας είπαν να μη μιλήσουμε γιατί θα βρεθεί πραγματική ηρωίνη στο αυτοκίνητο την επόμενη φορά», λένε οι γονείς του.

«Κατέστρεψαν το παιδί μας οριστικά. Κατέστρεψαν ολόκληρη την οικογένειά μας. Δυόμισι χρόνια τώρα δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι γιατί μας έκαναν δακτυλοδεικτούμενους ότι δήθεν το παιδί μου κουβαλούσε ηρωίνη. Μέσα είχαν βάλει καφέ και μια ουσία για φάρμακα και τα έβαλαν στο αυτοκίνητο του παιδού. Ευτυχώς που βρέθηκε η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" και μας άφησαν ήσυχους μεν, κατεστραμμένους δε. Αν δεν αποκάλυπτε την ιστορία, δεν θα έβγαινε...
το "χαρτί"της απαλλαγής ποτέ!»

Βρεθήκαμε, για να βρούμε αυτό το «χαρτί», δηλαδή το απαλλακτικό βούλευμα, στο μικρό σαλονάκι ενός διαμερίσματος κοντά στο κέντρο της Λαμίας.

Εκεί θα κατέληγε το πρωτοσέλιδο της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» της 4ης Μαΐου 2014.

Τα λόγια ανήκουν στους γονείς του Β.Α., ενός νεαρού με νοητική υστέρηση, που βρέθηκε στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς για τα αστυνομικά και δικαστικά χρονικά σκευωρίας.

Και στη συζήτηση ρίχνουν τη «βόμβα»:

«Οταν πήγαμε να διαμαρτυρηθούμε για τη σκευωρία και να μάθουμε ποιος εγκληματίας κατέστρεψε το παιδί μας ένας αξιωματικός μας είπε: Προσέξτε καλά. Αν στραφείτε κατά αστυνομικών την επόμενη φορά μπορεί να βρεθούν αληθινά ναρκωτικά στο αυτοκίνητο και τότε δεν ξεμπλέκετε»!

Ρωτάμε: Ποιος σας το είπε;

Η απάντηση:

-Είστε καλά; Δεν βλέπετε πόσο τρομοκρατημένοι είμαστε; Μπορούμε εμείς να θυμηθούμε σε αυτή την κατάσταση που είμαστε ποιος ήταν αυτός που μας το είπε;

Τον 27χρονο Β.Α.Α τον έπιασαν στα διόδια της Τραγάνας στις 4 Μαΐου 2012 με αστυνομικό μπλόκο, επειδή ο αστυνομικός σκύλος μύρισε ναρκωτικά σε ειδική συσκευασία και κρύπτη στο αυτοκίνητο.Το μπλόκο στήθηκε γιατί υπήρξε πληροφοριοδότης, που «αποκάλυψε» μεταφορά μεγάλης ποσότητας ηρωίνης.

Ο νεαρός αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή ότι μετέφερε ναρκωτικά και ότι γνώριζε το παραμικρό για το τι υπήρχε στο πορτμπαγκάζ. Είπε μόνο ότι είχε δώσει για λίγο το αυτοκίνητο σε άτομο, με το οποίο είχε συνταξιδέψει από τη Λαμία στην Αθήνα με αντάλλαγμα ένα τσιγαριλίκι.

Τα όσα ακολούθησαν κάνουν το «Εξπρές του Μεσονυχτίου» να μοιάζει με λογική ιστορία ταλαιπωρίας ενός ενόχου.

Ο νεαρός προφυλακίστηκε στις σκληρές φυλακές Λάρισας και κάθε μέρα κλαίγοντας εκλιπαρούσε βοήθεια «γιατί θα τον σκοτώσουν στο κελί».

Σε 16 ημέρες από την προφυλάκιση (7 Ιουνίου) το Γενικό Χημείο του Κράτους αποφαίνεται ότι η ουσία δεν ήταν ναρκωτικά.

Σχεδόν ένα μήνα μετά, στις 18 Ιουνίου 2012, η Δικαιοσύνη της Λαμίας αποφυλακίζει τον νεαρό.

Ως εδώ θα μπορούσε να είναι παραπλάνηση των αστυνομικών.

Οσα ακολούθησαν δείχνουν άθλια μεθόδευση εντός της Αστυνομίας Λαμίας και -τουλάχιστον- περίεργη λειτουργία ορισμένων δικαστικών.

Προσέξτε όσα έγιναν από την σύλληψη του νεαρού στις 22 Μάη 2012 μέχρι την απαλλαγή του, σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά, ,στις 14 Οκτωβρίου 2014:

22 ΜΑΪΟΥ 2012 Σύλληψη μετά από πληροφορίες για μεταφορά ναρκωτικών και αφού ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ΜΥΡΙΣΕ ναρκωτικά.

22 ΜΑΗ 2012. Κατ' οίκον έρευνα στο διαμέρισμα της Λαμίας ΧΩΡΙΣ τον αστυνομικό σκύλο. Δεν βρήκαν τίποτα φυσικά.

24 ΜΑΗ 2014. Δύο μόλις ημέρες μετά την σύλληψη η Αστυνομία της περιοχής, όχι μόνο πανηγυρίζει για την επιτυχία, για την οποία εκδόθηκε και δελτίο Τύπου, αλλά προχωρεί σε πρόταση απονομής βραβείων (πολύτιμα για τις προαγωγές...) με έγγραφο προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, στο οποίο σημειώνεται:

«...Εργάστηκαν (οι αστυνομικοί της Ασφάλεας Λαμίας) με σοβαρό αίσθημα ευθύνης προθυμία, ζήλο και αποφασιστικότητα κινιθέντες ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ κατόρθωσαν να συλλάβουν ένα άτομο, το οποίο μετέφερε με το Ι.Χ.Ε. ιδιοκτησίας του ποσόητα ηρωίνης βάρους 2.581 γραμμαρίων... Με τις πράξεις τους αυτές προσέφεραν σπουδαία υπηρεσία στη δημόσια ασφάλεια και προκάλεσαν ευμενή σχόλια του κοινού και των ΜΜΕ υπέρ της υπηρεσίας τους και της Αστυνομίας γενικότερα».

Συγκρατήστε από αυτό το έγγραφο την αναφορά στο Ι.Χ.Ε. το οποίο και κατασχέθηκε αμέσως, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών.

7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012. Το Γενικό Χημείο του Κράτους αποφαίνεται ότι η δήθεν ηρωίνη του ψευτοπληροφοριοδότη είναι καφές.

18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 Το Δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας διατάσσει την αποφυλάκιση του νεαρού γιατί δεν μετέφερε ναρκωτικά.

23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 Η Ανώτερη Αστυνομική Υπηρεσία Λαμίας αφού έχει ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ το Αρχηγείο της Αστυνομίας απονέμει με έγκρισή του βραβεία στους αστυνομικούς γιατί συνέλαβαν άτομο με... 2,5 κιλά ηρωίνη. Και ας γνώριζε ότι ΔΕΝ υπήρχε ηρωίνη!!!

Περνάει ένας χρόνος χωρίς να κινείται τίποτα.

10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 Η Εισαγγελία Εφετών Λαμίας προτείνει να εισαχθεί με απευθείας κλήση στο Κακουργιοδικείο ο νεαρός να δικαστεί για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών!

Και ας είχε βεβειωθεί και στον πρώτο βαθμό της Εισαγγελίας Λαμίας ότι ναρκωτικά ΔΕΝ υπήρχαν αλλά ήταν καφές και παρακεταμόλη!!!

Περνάει ένας ακόμα χρόνος χωρίς να κινείται και πάλι τίποτα.

4 ΜΑΪΟΥ 2014. Η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ανακαλύπτει την υπόθεση, συλλέγει όλα τα έγγραφα από τη δικογραφία και προχωρεί στο πρωτοσέλιδο που βλέπετε με τίτλο « Η «ΗΡΩΙΝΗ» ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

Αναφέρεται διεξοδικά στην υπόθεση θέτοντας ερωτήματα για το ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕ την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας για να προχωρήσει στην παραπομπή του νεαρού στο ακροατήριο ένα χρόνο μετά την επιβεβαίωση ότι ναρκωτικά ΔΕΝ υπήρχαν.

Επιπλέον αποκάλυψε ότι στη δικογραφία υπήρχε πραγματογνωμοσύνη ειδικού επιστήμονα που βεβαιώνει ότι ο νεαρός πάσχει από νοητική υστέρηση.

Αυτό έχει τεράστια σημασία για την εμπλοκή του και γεννά λογικά συμπεράσματα όπως: κάποιοι αστυνομικοί ωφελήθηκαν με βραβεία και κάποιος πληροφοριοδότης, πιθανόν φυλακισμένος, βρίσκεται εκτός των φυλακών αφού «έδωσε» πληροφορία για ποσότητα ηρωίνης που σηκώνει μέχρι και ισόβια.

Και πριν και μετά τη δημοσίευση εκείνου του ρεπορτάζ απευθυνθήκαμε στην ηγεσία της Αστυνομίας και πήραμε την απάντηση ότι «δεν μπορεί να γίνει καμία έρευνα για σκευωρία από αστυνομικούς αφού η Δικαιοσύνη παραπέμπει τον νεαρό για κακούργημα».

Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση ηγετικού στελέχους της ΕΛ.ΑΣ:

«Φαντάζεστε να τιμωρήσουμε εμείς αστυνομικό και να καταδικαστεί μετά ο νεαρός; Θα βρεθούμε και νομικά υπόλογοι. Δεν μπορούμε λοιπόν να κάνουμε τίποτα πριν κλείσει δικαστικά η υπόθεση».

Εδώ είμαστε τώρα. Πριν λίγες ημέρες το Δικαστικό Συμβούλιο της Λαμίας εξέδωσε βούλευμα που απαλλάσσει τον νεαρό και βάζει την υπόθεση στο αρχείο διατάσσοντας να του επιστραφεί το αυτοκίνητο!

Γράφει το βούλευμα:

«...Οταν ο κατηγορούμενος αντελήφθη (σ.σ.: στο μπλόκο των διοδίων) ότι πρόκειται περι αστυνομικών προσπάθησε να διαφύγει αντιδρώντας βίαια, πλην όμως δεν το κατόρθωσε και συνελήφθη. Επακολούθησε έρευνα του αυτοκινήτου με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο στην ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών, οπότε στο χώρο των αποσκευών, σε ειδική θήκη του αμαξώματος βρέθηκαν πέντε αυτοσχέδιες συσκευασίες τυλιγμένες με μονωτική ταινία, οι οποίες περιείχαν καστανόχρωμη σκόνη συνολικού βάρους 2.581 γραμμαρίων. Οι αστυνομικοί θεώρησαν πως πρόκειται για ηρωίνη, πράγμα που δεν αμφισβήτησε ούτε και ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι τοξικομανής και άτομο οριακής νοημοσύνης...»

Στη συνέχεια το βούλευμα αναφέρει ότι στις 7 Ιουνίου 2012 το Γενικό Χημείο του Κράτους διαπίστωσε ότι δεν είναι ναρκωτικά «αλλά καφεΐνη αναμεμειγμένη με παρακεταμόλη που συνήθως χρησιμοποιούνται για νόθευση της ηρωίνης και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΕΝΟΧΗΣ του κατηγορουμένου»...

Τελειωσε η υπόθεση;

Οχι βέβαια.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και ίσως προκύψουν άλλα εγκλήματα:

1. Κατά εγκυρότατες πληροφορίες μας, το αυτοκίνητο ΔΕΝ επιστράφηκε στον νεαρό διότι έχει πωληθεί η κατά κάποιον τρόπο εξαφανιστεί. Αφού προέκυψε μέσα σε 15 ημέρες ότι δεν ήταν ναρκωτικά γιατί χρειάστηκαν 2,5 χρόνια να απαλλαγεί ο κατηγορούμενος και έτσι να δοθεί χρόνος να πωληθεί η να εξαφανιστεί το αυτοκίνητό του;

2. Αν αυτές είναι πρώτες ύλες για νόθευση ηρωίνης, είτε ο νεαρός προετοίμαζε νοθεία πραγματικής ηρωίνης, είτε κάποιοι άλλοι. Δεδομένου ότι ο νεαρός πήγε με συνοδεία ενός άλλου το ταξίδι στην Αθήνα και αυτός ο άλλος προκύπτει από βίντεο καταστήματος (υπάρχει στη δικογραφία) ανακρίθηκε αυτό το άτομο;

3. Ο νεαρός έδωσε πληροφορίες και τον αριθμό ενός «ΑΟΥΝΤΙ» με το οποίο συναντήθηκαν στην Αθήνα. Αφού ήταν γνωστά τα στοιχεία γιατί δεν ερευνήθηκαν;

4. Ο αστυνομικός σκύλος μύρισε την καφεΐνη και την παρακεταμόλη;

5. Γιατί μέχρι να αποκαλύψει την ιστορία η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο νεαρός ήταν υπό παραπομπή στο Κακουργοδικείο και μετά την αποκάλυψη ΧΩΡΙΣ να μεσολαβήσει καμία νέα έρευνα απαλλάχθηκε και δεν συνεχίστηκε η έρευνα μήπως και βρεθεί η ηρωίνη που θα νοθευόταν και οι συνεργοί σε μία υπόθεση που αν υπάρχει και πραγματική ηρωίνη είναι πολύ σοβαρή;

6. Από πού προκύπτει ότι ο νεαρός δεν αμφισβήτησε την ύπαρξη ηρωίνης και έτσι παραπλάνησε και αστυνομικούς και τον ειδικά εκπαιδευμένο να μην παραπλανάται από άτομα με νοητική υστέρηση σκύλο;

7. Θα ερευνήσει κανείς αν απειλήθηκε η οικογένεια να μην μιλήσει για να μην βρεθούν... πραγματικά ναρκωτικά στο αυτοκίνητο και-αλήθεια- ποιος και με τίνος άδεια πούλησε ή εξαφάνισε το αυτοκίνητο; Μήπως για να μην βρεθούν δακτυλικά αποτυπώματα άλλων και ποιών;

** Η Ασφάλεια άρπαξε το αυτοκίνητο του «Αγιάννη»!

Μπορεί να μοιάζει απίστευτα εγκληματικό, μπορεί να θυμίζει Ζουαζιλάνδη, Ζιμπάμπουε ή Νότια Αφρική την εποχή του απαρτχάιντ, ή Αμερική την εποχή των μαύρων δούλων, αλλά συμβαίνει στην Ελλάδα του 2014, στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης,της Ευρωζώνης και της τρόικας.

Το αυτοκίνητο που κατέσχε η Ασφάλεια της Λαμίας από τον φτωχό νεαρό Αγιάννη της Λαμίας με πρόσχημα τη σκευωρία της δήθεν μεταφοράς ναρκωτικών βρίσκεται στα χέρια της, ενώ η Δικαιοσύνη έκρινε ότι έπρεπε να είναι στα χέρια του «Αγιάννη».

Ακόμα και αν το επιστρέψουν αυτή η ομάδα της Αστυνομίας Λαμίας πρέπει να πάει στα σπίτια της και γραμμή στον εισαγγελέα. Τα γεγονότα που αποκαλύπτει σήμερα η «Κ.Ε.» είναι αμείλικτα και στηρίζονται σε έγγραφα:

Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε στις 22 Μάη του 2014, ημέρα που δήθεν πιάστηκε να μεταφέρει ναρκωτικά. Κατά το νόμο, κατάσχεται ως μέσο μεταφοράς.

Στις 7 Ιουνίου 2012 το Γενικό Χημείο του Κράτους αποφάνθηκε ότι το υλικό στο αυτοκίνητο είναι καφές και παρακεταμόλη, υλικά άσχετα ακόμα και με τη νοθεία ηρωίνης...

Στις 18 Ιουνίου 2012 η Δικαιοσύνη αποφυλάκισε το νεαρό «Αγιάννη» με τη ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ.

Την ίδια ημέρα, κατά την οποία η Δικαιοσύνη αποφυλακίζει το νεαρό η Ασφάλεια Λαμίας «γλιστράει» το αυτοκίνητο στο Τελωνείο Λαμίας για εκποίηση ως κατασχεμένο ΟΡΙΣΤΙΚΑ...

Ενώ ξέρουν λοιπόν ότι η υπόθεση ήρθε «τούμπα», η Δικαιοσύνη Λαμίας παραπέμπει τον νεαρό παραπλανημένη εγκληματικά από κάποιον στο παρασκήνιο.

Τον Γενάρη του 2014 η Ασφάλεια Λαμίας «αποκτά» το αυτοκίνητο μέσα από τη νόμιμη διαδικασία της παραχώρησης των κατασχεμένων. Ολοι παριστάνουν πως δεν έμαθαν και καταλαβαίνουν ότι τα ναρκωτικά ήταν καφές.

Μετά το πρωτοσέλιδο της «Κ.Ε.» η Δικαιοσύνη καταλαβαίνει την παγίδα που της έστησε η τοπική Ασφάλεια και απαλλάσσει τον νεαρό με το βούλευμα που αποκαλύπτουμε σήμερα. Το αυτοκίνητο όμως είναι ακόμα στα χέρια της Αστυνομίας. Τυπικά νόμιμα. Ουσιαστικά, όμως με εγκληματική βάση. Ακούει κανείς;

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ από enet