Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Άντε και του χρόνου μόνιμος κάτοικος Ναυπλίου

«Θα τιμήσει η πόλη του Ναυπλίου τον πρωθυπουργό που επί των ημερών του είδε το νοσοκομείο της να υπολειτουργεί, που τα συσσίτια της Μητρόπολης έγιναν τόπος συνάντησης εκατοντάδων κατοίκων και το τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΔ γνωρίζει ημέρες δόξης»...

«Σε μια σεμνή τελετή, ο Δήμος Ναυπλιέων θα ανακηρύξει την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επίτιμο δημότη Ναυπλιέων για την προσφορά του στο να αναδειχθεί το Ναύπλιο σε πρότυπο κέντρο τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης». Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση και με μια λιτή τελετή που θα κοστίσει, απ' ό,τι πληροφορούμαι, 6.000 ευρώ, η πρώτη πρωτεύουσα της χώρας θα τιμήσει τον πολιτικό που την τίμησε βγάζοντας στο σφυρί ένα μέρος της τουριστικής και...
πολιτιστικής της περιουσίας μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

Θα τιμήσει η πόλη του Ναυπλίου τον πρωθυπουργό που επί των ημερών του είδε το νοσοκομείο της να υπολειτουργεί, που τα συσσίτια της Μητρόπολης έγιναν τόπος συνάντησης εκατοντάδων κατοίκων και το τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΔ γνωρίζει ημέρες δόξης. Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, που τυγχάνει και τόπος καταγωγής της συζύγου του πρωθυπουργού, αποφάσισε να επικυρώσει μια απόφαση παραδοσιακού επαρχιωτισμού ανοίγοντας τον δρόμο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση άπασας της επικράτειας. Επίτιμος πολίτης όλης της χώρας αναμένεται να ανακηρυχθεί ο κ. Σαμαράς αν τα βήματα του Ναυπλίου ακολουθήσουν όσοι δήμαρχοι έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με το χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ ή, για παράδειγμα, παζαρεύουν με την κεντρική διοίκηση στρατόπεδα, νοσοκομεία, μαρίνες, πανεπιστημιακές σχολές και προγράμματα ΕΣΠΑ.

Βλέπεις, διορισμούς στο Μουσείο της Ακρόπολης δεν περιμένει κανείς πια, οπότε με ένα «χρυσό κλειδί» και μια «περγαμηνή» μπορεί και να γλυτώσεις τα παραλιακά «φιλέτα» σου από τα δόντια των επενδυτών. Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου της πόλης αποφάσισε λοιπόν να τιμήσει έναν εν ενεργεία πρωθυπουργό κόντρα στην παράδοση που θέλει τέτοιου είδους εκδηλώσεις να ακολουθούν «αποστρατευμένους» πολιτικούς για τον φόβο να παρερμηνευθούν οι προθέσεις των τιμώντων. Ακόμη κι έτσι όμως, η απόφαση αυτή, παρ' ότι δεν θα βρει χώρο ούτε για ένα μονόστηλο στις αθηναϊκές εφημερίδες, απέχει από το λαϊκό έρεισμα του πρωθυπουργού σε μια κοινωνία που βιώνει με βάρβαρο τρόπο τα αποτελέσματα της πολιτικής του και αποτελεί πρόκληση να αναγνωρίζεται στον κ. Σαμαρά απλώς και μόνο η εξ αγχιστείας συγγένειά του με την πόλη που την εξαργυρώνει με κάποιες επισκέψεις και φυσικά δεν έχει βάλει ούτε ένα τόσο δα λιθαράκι στην «ενίσχυση της θέσης του Ναυπλίου στην εθνική και διεθνή πολιτική σκηνή» όπως επικαλείται η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως και να 'χει πάντως, δεν έχω παρά να ευχηθώ στον επίτιμο «συμπατριώτη» μου καλορίζικος, σιδεροκέφαλος και του χρόνου μόνιμος κάτοικος Ναυπλίου.

Πέτρος Κατσάκος από avgi μέσω nonews-NEWS