Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Νέα εισαγγελική παρέμβαση για τον «κουμπαρά»

Να εξεταστεί αν συντρέχουν λόγοι ανάσυρσης από το αρχείο της υπόθεσης περί δωροδοκίας βουλευτών εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ζητά από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Σε χθεσινό έγγραφό της προς την Εισαγγελία Εφετών Αθήνας, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός της χώρας αναφέρει ότι «μετά την καταγγελία της βουλευτού του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛΛ.) κ. Σ. Ξουλίδου, τις βραδινές ώρες της 25ης Νοεμβρίου 2014...
στην εκπομπή “Παρεμβάσεις” του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY, περί απόπειρας δωροδοκίας της, την οποία (καταγγελία) επιβεβαίωσε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της ίδιας ως άνω εκπομπής και ο αρχηγός του ανωτέρω κόμματος κ. Π. Καμμένος, παρακαλούμε να εξετάσετε εάν συντρέχει περίπτωση ανάσυρσης εκ του αρχείου της δικογραφίας, που σχηματίσθηκε με την 4265/13-10-2014 παραγγελία μας και επανεξέτασης της υπόθεσης, κατ' άρθρο 43 παρ. 5 Κ. Ποιν. Δ., ενημερώνοντάς μας σχετικά. Συνημμένα σας διαβιβάζουμε και σχετικά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου».

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε ο εισαγγελέας Εφετών Παν. Παναγιωτόπουλος, έκρινε ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης ή απόπειρας τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή, και η δικογραφία που σχηματίστηκε με αφορμή δημοσιεύματα και τις δηλώσεις πολιτικών προσώπων περί ενδεχόμενου χρηματισμού βουλευτών προκειμένου να επιτευχθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών και να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, πέρασε στο αρχείο.

* Σήμερα στη μία το μεσημέρι κλήθηκε να καταθέσει στην Εισαγγελία η βουλευτής Σταυρούλα Ξουλίδου σχετικά με τις καταγγελίες της για απόπειρα δωροδοκίας της.

Μαρία Δήμα από efsyn