Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Το μισό χ€σιμο* του Στύλιου

Κατά λάθος άνοιξα την τηλεόραση και ξαφνικά πετάχτηκε μπροστά μου ο κύριος «Ε ρε  Κασιδιάρης που σας χρειάζεται» στο Σκάι και την Σία Κοσιώνη. Αμέσως σκέφτηκα πως ο τύπος βγήκε στην τηλεόραση για να απολογηθεί στο πανελλήνιο για το πρωινό περιστατικό, ή έστω στον Κασιδιάρη επειδή τον έπιασε λόξιγκας όλη μέρα που τον μελετά ολόκληρη η Ελλάδα.

Τελικά απολογία Στύλιου δεν έπαιξε ο Σκάι, έπαιξε όμως κάτι καλύτερο.

Ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Παιδείας, που κατά δήλωσή του «έχουν πάρει πτυχία» από τα χέρια του φοιτητές, σφίχτηκε, πιέστηκε, προσπάθησε...
αλλά το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να εξηγήσει πόσο πολύ αδικήθηκε ο ίδιος σήμερα.

Μας ενημέρωσε μάλιστα πως δεν παραιτήθηκε ούτε από σχετική ευθιξία, ούτε επειδή ο Σαμαράς ενοχλήθηκε που ολόκληρος υφυπουργός Παιδείας απειλεί βουλευτή με πράξη για την οποία διώκεται φυλακισμένος χρυσαυγίτης.

Ο Στύλιος παραιτήθηκε επειδή το ΠΑΣΟΚ έβγαλε ανακοίνωση και τον έκραξε.

Όλα κι όλα. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κυβερνά με τους ακροδεξιούς και να μην ενοχλείται από την καταστολή που χτυπάει κάθε κοινωνική και οικονομική τάξη, αλλά στο θέμα του Στύλιου πήρε πολύ αυστηρή θέση.

Το είπε ξεκάθαρα: «Η στάση του Στύλιου ήταν απαράδεκτη!»

Ο Στύλιος όμως δεν έμεινε εκεί. Είπε ακόμα ένα ωραίο.

Την κουβέντα αυτή λέει, δεν την είπε ως απειλή αλλά ως αντιπαράδειγμα.

Δηλαδή, εσύ κανονικά θέλεις να γίνω Κασιδιάρης, αλλά εγώ δεν θα γίνω.

Δηλαδή, εσύ θέλεις τη σφαλιάρα σου, αλλά εγώ δεν στη ρίχνω.

Και μάλιστα, δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει πως η φράση του απομονώθηκε.

Πάντως, ας με διορθώσει κάποιος, αλλά «συγνώμη» τελικά δεν άκουσα από το στόμα του Αρτινού βουλευτή.

Κάπου εκεί βρήκα τον τηλεκοντρόλ και την έκλεισα την τηλεόραση. Όχι ότι δεν γέλασα με την ψυχή μου με την “κατάθεση ψυχής” και την “κραυγή αγανάκτησης” ενός ακόμα φασισταριού που αδικήθηκε.

Αλλά επειδή κατάλαβα τελικά γιατί παραιτήθηκε ο Στύλιος και έσπευσα να σας το γράψω.

Ο Στύλιος παραιτήθηκε επειδή η ΕΔΕ του Λοβέρδου έδειξε πως ήταν δική του ευθύνη που δεν ενημερώθηκε πως πρέπει να πάει στη δοξολογία. Έτσι το ΠΑΣΟΚ βρήκε ευκαιρία και τον πέταξε έξω από την κυβέρνηση.

Γιατί εάν το ΠΑΣΟΚ ζητούσε την παραίτηση κάθε ακροδεξιούλη υπουργού και υφυπουργού, που με τον άλφα ή βήτα τρόπο ρέπει προς τον φιλοχρυσαυγιτισμό, η κυβέρνηση θα έπεφτε μέσα σε μία ημέρα και ο Σαμαράς θα ήταν παρελθόν.

*ΥΓ. Όταν πήγαινα στο λύκειο, είχα έναν καθηγητή από εκείνους που όσοι έχουν την τύχη να συναντήσουν όμοιό του, οι μνήμη του τους συντροφεύει για μια ζωή.

Ένα από τα πράγματα που έμαθα όντας μαθητής του, είναι να μετράω τη συγνώμη. Ο δάσκαλος μας έλεγε πως «στο χωριό μου η συγνώμη είναι μισό χ€σιμο».

Να είσαι καλά δάσκαλε Γιώργο Σόφη, όπου κι αν βρίσκεσαι.

Πάντως, το χ€σιμο του κύριου Στύλιου δεν ξέρω τελικά εάν ήταν μισό ή ολόκληρο, γιατί δεν προσπάθησε καν να υποκριθεί πως μεταμέλησε. Σίγουρα όμως, ήταν δύσοσμο.

Όσο δύσοσμοι είναι και οι ομοίοι του, τους οποίους δεν θέλησε να στεναχωρήσει παραδεχόμενος το λάθος του.