Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Πιο Λοβέρδος πεθαίνεις

Κατά κανόνα και παράδοση η θέση του υπουργού Παιδείας είναι… ηλεκτρική και τα κινήματα στο χώρο της εκπαίδευσης έχουν καταφέρει, κατά κανόνα και παράδοση, να μηδενίσουν πολιτικά πολλούς υπουργούς, ορισμένους μάλιστα που είχαν ιδιαίτερα υψηλές προσδοκίες για την πολιτική τους καριέρα. Στην περίπτωση του Ανδρέα Λοβέρδου τα παραπάνω δεν ισχύουν, καθώς πρόκειται, έτσι και αλλιώς, για ένα πολιτικό μηδέν και αυτό είναι γεγονός ανεξάρτητα από τα έργα και τις ημέρες του στο υπουργείου Παιδείας.

Όπως όλα τα… μηδέν, έτσι και ο Λοβέρδος αποτελεί μία ιδιαίτερα επικίνδυνη περίπτωση:...
Από την ΕΔΕ που διέταξε ώστε να τιμωρηθεί αυτός που δεν τον ενημέρωσε για τ’ ότι θα έπρεπε να παραστεί στη δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, μέχρι τα συγχαρητήρια που έδωσε στον πρύτανη του ΕΚΠΑ γιατί κάλεσε τα ΜΑΤ για να… περιφρουρήσουν τη συνεδρίαση της συγκλήτου. Από τις εντολές που έδωσε στην εισαγγελία και στην αστυνομία για την καταστολή των μαθητικών κινητοποιήσεων, μέχρι το «πράσινο φως» που έδωσε στους πρυτάνεις ώστε να μειώσουν τον αριθμό των εισακτέων φοιτητών στα πανεπιστήμια τους. Από τα εκατοντάδες κενά που άφησε να υπάρχουν στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μέχρι τις ψηφοθηρικές ψεύτικες υποσχέσεις του για την πρόσληψη πολλών χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Το.. μηδέν του Λοβέρδου χαρακτηρίζει συνολικά τα έργα και τις ημέρες των κυβερνήσεων της εποχής της βύθισης των πολλών καλών ανθρώπων στη φτώχεια και την απελπισία. Ήταν ο υπουργός Εργασίας που υπέγραψε, χωρίς να διαπραγματευτεί ούτε μία λέξη, το πρώτο μνημόνιο και τα όσα, δραματικά για τον Κόσμο της Εργασίας, προέβλεπε για τη μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας και για τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την ίδια ώρα που στο υπουργείου του αλώνιζαν οι σύμβουλοι/ρουφιάνοι της τρόικας από τον ΣΕΒ, τον ΙΟΒΕ και τον ΣΕΤΕ. Ήταν ο υπουργός Υγείας που διαπόμπευσε οροθετικές γυναίκες, μία 100% φασιστική πρακτική, ξεφτιλίζοντας την Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη, ενώ οι δημόσιες δομές υγείας κατέρρεαν και τα νοσοκομεία δεν είχαν γάζες και μπεταντίν.

Προφανώς αυτή η ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα πολύ επικίνδυνο σύνολο και ως τέτοιο θα πρέπει να διωχτεί άμεσα. Ρόλο όμως παίζουν και τα πρόσωπα και το πρόσωπο του Λοβέρδου παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο σε αυτή την ιστορία. Τους διώχνουμε, τον διώχνουμε.