Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Η ΚΟ των ΑΝΕΛ επιβεβαιώνει την απόφαση να μην ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την ειλημμένη απόφαση να μην ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανεξάρτητα από το πρόσωπο επιβεβαίωσε ομόφωνα σε νέα σημερινή της συνεδρίαση η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στην οποία μετέχουν το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών και το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα.

Στο ερώτημα γιατί χρειάστηκε νέα συνεδρίαση για να επιβεβαιώσει την επίσημη γραμμή του κόμματος του Πάνου Καμμένου η απάντηση είναι απλή και σχετίζεται πρώτον: Με τις πιέσεις...
που δέχονται από τη δικομματική διαρκώς οι βουλευτές των ΑΝΕΛ. Και δεύτερον με τη στάση πολλών εξ αυτών που δημοσίως εμφανίζονται λάβροι κατά της κυβέρνησης, κατ ιδίαν όμως εκφράζουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών την ώρα που δημοσκοπικά το κόμμα κινείται ελαφρώς πάνω από το όριο του 3%. Με τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας επιχειρήθηκε συνεπώς να αντιμετωπιστούν όποιες φυγόκεντρες τάσεις .

Κεντρικά το κόμμα μένει σταθερό στην αντιμνημονιακή- αντικυβερνητική γραμμή και χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου Τέρενς Κουίκ δήλωνε πριν τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας: “Κόκκινες γραμμές Σαμαρά, σε πράσινο συγκυβερνητικό φόντο, απέναντι στην τρόικα που αλωνίζει μέσα στην Ελληνική Βουλή, δεν υπάρχουν. Καταλήγουν στις σημερινές ροζ πολιτικές, που περιέχουν και το αλληλέγγυο ξέπλυμα των σκανδάλων τους”.

Στο συνέδριο των ΑΝΕΛ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνει άλλωστε μία νέα προσπάθεια συσπείρωσης της αντιμνημονιακής δεξιάς με προσκλητήριο στα μικρά κόμματα και σχηματισμούς που στις ευρωεκλογές έμειναν εκτός ευρωβουλής, με την ελπίδα ότι το άθροισμα δυνάμεων του χώρου μπορεί να ανέλθει ακόμη και στο 8%. Ήδη έχει ξεκινήσει συνεργασία με το Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος στις ευρωεκλογές είχε κατέβει υπό την αιγίδα της Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό μαζί με το Βύρωνα Πολύδωρα και το Χρήστο Ζώη. Το προσκλητήριο προφανώς αφορά και ανεξάρτητους βουλευτές του χώρου, ο οποίος παρά τη δυναμική πρώτη εμφάνιση στις εκλογές του 2012 είχε πολλές απώλειες.

Της Βίκυς Σαμαρά από  news247