Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Θα σε γ@μήɕ⓪υμ€ π⓪υτ@ν@

Η μεγαλύτερη ειρηνική πορεία των Αθηναίων για την επέτειο του Πολυτεχνείου ήταν τελικά και η πιο θλιβερή. Μισογυνισμός, κλεμμένα νερά και κλωτσιές στο πτώμα  
Οι αστυνομικές αρχές κάνουν σεξιστικά σχόλια, βρίζουν, χτυπούν με γκλομπ. Χτυπούν πισώπλατα γυναίκες. Τη βία σε πολίτες εν μέσω ειρηνικής πορείας και το «after» πάρτι στα Εξάρχεια που καταγγέλλουν δημοσιογράφοι και πολίτες στα μέσα ενημέρωσης, υπερκάλυψε χθες το παράλογο και η βία κατά των γυναικών. Γυναίκες ρεπόρτερ (για παράδειγμα η Ειρήνη Ανδρουλάκη του Mega δήλωσε ότι της πέταξαν κροτίδα στα πόδια κι ότι ένα όργανο της τάξης τής «έδειξε» το μεσαίο του δάχτυλο) που δέχονται επίθεση, νεαρές φοιτήτριες που καταγγέλλουν αδικαιολόγητη βία σε κατάσταση σοκ, και...
μια 38χρονη που δηλώνει στο Κόκκινο ότι ζήτησε να βγει εκτός πορείας λόγω αναπνευστικών και πήρε την απάντηση «Ήρθες στην πορεία; Π⓪υτ@ν@  θα πεθάνεις», αποτυπώνουν το μένος.

Περιστατικά σαν αυτό με τη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, και η πρόσφατη καταδίκη του αστυνομικού που τη χτύπησε ίσως να μην άρεσε ιδιαίτερα στο Σώμα. Ίσως πάλι να φταίνε οι ντιρεκτίβες. Ή ίσως να φταίει το κλίμα γενικευμένου κρατικοδίαιτου ρατσισμού, όπου η κυβέρνηση συνεργάζεται με ένα σωρό φασίστες, χρειάζεται τραμπούκους για να επιβιώσει σωληνωμένη, χρίζει ως υπουργούς τύπους οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν το Πολυτεχνείο, ή ο ίδιος ο Πρωθυπουργός φέρνει «την εθνικιστική παρέα που πότισε τον σπόρο της Χ.Α.».
Ή ίσως όλα να «νομιμοποιούνται» από τα σεξιστικά λαμπρά παραδείγματα που έχουν εκφραστεί μέσα στη Βουλή, όπως το «Σας χρειάζεται ένας Κασιδιάρης». Περιμένουμε από τις γυναίκες της Βουλής να πάρουν θέση. Εξάλλου είναι κι οι ίδιες θύματα του σεξιστικού τραμπουκισμού στη Βουλή (α, ναι, εφόσον βέβαια καταφέρουν πρώτα να εξομοιωθεί ο μισθός των γυναικών με αυτόν των ανδρών και να βγουν οι γυναίκες με μονογονεϊκές οικογένειες από τις πρώτες θέσεις κινδύνου μόνιμης φτώχειας).

Κατά τα άλλα, οι καταγγελίες πολιτών που περιγράφουν αλλεπάλληλα περιστατικά τυφλής βίας από αστυνομικούς πολλαπλασιάζονται τις τελευταίες μέρες. Εκτός από τον άμοιρο Γερμανό φοιτητή που δεν πιστεύει τι του συμβαίνει σ' ένα κράτος ευρωπαϊκό, έχουμε κι αυτό το πολύ διασκεδαστικό βιντεάκι όπου περιπτεράς των Εξαρχείων τρώει ξύλο επειδή οι υπάλληλοι προστασίας του πολίτη τού έκλεψαν νερό από το ψυγείο του.
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ. ΦΩΤΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΡΙΟΣ από doctv