Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

“Τα πήρε” ο Μπουτάρης με Ματθαιόπουλο και Χρυσή αυγή

Γιάννης Μπουτάρης Θεσσαλονίκη 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην αρχική του τοποθέτηση ζήτησε να συγκροτηθεί επιτροπή που θα αναλάβει την προετοιμασία του εορτασμού απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τους ναζί για την επόμενη χρονιά και να μετονομαστούν όλοι οι δρόμοι της πόλης που φέρουν ονόματα ανθρώπων που συνεργάστηκαν...
με τους Γερμανούς.

Αντέδρασε ο Ματθαιοπουλος 

«Μιλάτε για τέσσερα χρόνια κατοχής από τους Γερμανούς και δεν μιλάτε για τους τέσσερις αιώνες σκλαβιάς από τους Τούρκους, ενώ ο δήμαρχος μιλάει για τζαμιά» είπε ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης. Και αυτό ήταν αρκετό για να προκαλέσει την έκρηξη του Γιάννη Μπουτάρη.

«Είσαι ψεύτης με περικεφαλαία. Δεν σου κάνω μήνυση, θα σε λέω ψεύτη. Η φάρα σας μεταδίδει ότι σκοπεύω να δώσω εβραϊκά και τούρκικα ονόματα σε δρόμους της πόλης. Εγώ είπα ότι πρέπει να υπάρχει και δεύτερη πινακίδα με την παλιά ονομασία. Το μυαλό σου όμως είναι μπλοκαρισμένο» είπε ο δήμαρχος.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Μπουτάρης ζήτησε να συγκροτηθεί επιτροπή που θα αναλάβει την προετοιμασία του εορτασμού απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τους ναζί για την επόμενη χρονιά και να μετονομαστούν όλοι οι δρόμοι της πόλης που φέρουν ονόματα ανθρώπων που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς.

Δείτε στο βίντεο ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της συνεδρίασης.