Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Μάχες κάτω από τον πράσινο ήλιο

Mε ντεμαράζ δηλώσεων υπέρ του εγχειρήματος της Δημοκρατικής Παράταξης αλλά και ενωτικές εκκλήσεις απάντησαν χθες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο αίτημα του Γιώργου Παπανδρέου και των στελεχών που συντάχθηκαν μαζί του για ανοιχτό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και εκλογή νέας ηγεσίας με κινηματικές διαδικασίες.

Σε κείμενο που συνυπογράφουν εφτά βουλευτές, οι Γιάννης Δριβελέγκας, Δημήτρης Κρεμαστινός, Γιάννης Κουτσούκος, Χρήστος Γκόκας, Μιχάλης Κασσής, Δημήτρης Σαλτούρος και Πύρρος Δήμας απευθύνουν προσκλητήριο...
συστράτευσης, επισημαίνοντας ότι «η συμπαράταξη του ΠΑΣΟΚ με όλους όσοι στρατευθούν στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να εκφράσουμε τις διάσπαρτες δυνάμεις του κόσμου της κεντροαριστεράς». Μάλιστα, υπενθυμίζουν τη ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου ότι «στο ΠΑΣΟΚ έλαχε ο κλήρος να ηγηθεί της Δημοκρατικής Παράταξης».

Μήνυμα ενότητας «σε κορυφή και λαϊκή βάση» θέλησε να στείλει ο Απόστολος Κακλαμάνης, ενώ στον αντίποδα στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού τάχθηκε ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου, Γιάννης Σκουλάς.

Ραγκούσης κατά Βενιζέλου-Σαμαρά

Σκληρή επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος δήλωσε πρόθυμος να επιστρέψει στο πολιτικό προσκήνιο επικροτώντας την πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου.

«Ποια χώρα, ποια δημοκρατία και ποιο Κοινοβούλιο που θέλει να αυτοπροστατευτεί από την επέλαση του λαϊκισμού δεν θα άλλαζε τώρα έναν, πλέον τεκμηριωμένα, αποτυχημένο πρωθυπουργό και αντιπρόεδρο;», αναρωτήθηκε μέσω διαδικτύου ο κ. Ραγκούσης, ζητώντας με τον τρόπο αυτό αλλαγή κυβέρνησης χωρίς εκλογές.

Δημήτρης Κουκλουμπέρης από efsyn