Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Στην Ανατροπή μιλάμε στον Ενικό

Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησε χθες το πανελλήνιο τον Γιάννη Πρετεντέρη να μιλά για τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ανατροπή και τον Νίκο Χατζηνικολάου να υποδέχεται τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο στον Ενικό.

Το κακό με αυτές τις δύο εκπομπές είναι ότι μεταδίδονται σχεδόν την ίδια ώρα, οπότε είναι φυσικό κάθε Δευτέρα το τηλεοπτικό κοινό να βρίσκεται σε δίλημμα, αφού δε ξέρει ποια να διαλέξει για την καλύτερη παραπληροφόρησή του.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι ο χθεσινός Ενικός υπερτερούσε σε γέλιο, αφού...
και μόνο που υπάρχει Υπουργείο Ανάπτυξης στην Ελλάδα είναι από μόνο του ανέκδοτο. Αν μάλιστα συνδυάσεις τον τίτλο του Υφυπουργού με τον Γεράσιμο Γιακουμάτο, τότε μπορούμε να μιλάμε άνετα για υπαρκτό σουρεαλισμό στη χώρα μας.

Επειδή υποθέτω ότι οι περισσότεροι από εσάς δεν παρακολουθήσατε καμία από τις δύο εκπομπές, αφού λογικά εκείνη την ώρα βγάζατε τα μάτια σας ή κοιτάζατε το ταβάνι ή ξύνατε το παπάρι σας ή τελοσπάντων κάνατε κάτι πολύ πιο χρήσιμο, αναλαμβάνω εγώ να σας ενημερώσω για τα κακώς κείμενα.

Όπως είπα και πριν, η εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη ασχολήθηκε με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, τα οποία αν κάποιος τολμήσει να αποκαλέσει "Ελγίνεια" ή "Μάρμαρα" χρίζεται αυτομάτως ανθέλληνας κι εχθρός της Κυβέρνησης. Η εκπομπή έγινε με αφορμή την επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν στην Ελλάδα, οπότε δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να σχολιαστεί, αφού, αφενός η επίσκεψη της κας Κλούνεϊ ήταν ακόμα μία επικοινωνιακή καραγκοζιά του Σαμαρά, αφετέρου τα Γλυπτά δεν πρόκειται να επιστρέψουν ποτέ στην Ελλάδα.

Τους λόγους για αυτό εξηγεί σήμερα ο Θανάσης Χειμώνας με άρθρο του στην Athens Voice αλλά για να μη δίνετε κλικ σε φρι πρέζες και κείμενα γραμμένα από μ@λάκ€ς θα σας τους μεταφέρω εγώ σε ελεύθερη απόδοση. Πρώτον, οι Άγγλοι το πολύ να δεχτούν να μας δώσουν κανά σουβενίρ από το Βρετανικό Μουσείο, δεύτερον, κανένα ψεκασμένο δικαστήριο δε θα εκδικάσει υπόθεση κλοπής 250 χρόνων και τρίτον, σιγά μην το κάνει για να αρχίσουν μετά οι Αιγύπτιοι και οι Σουμέριοι να ζητάνε πίσω τα δικά τους.

Τώρα που τελειώσαμε με αυτό, μπορούμε να αφοσιωθούμε στην εμφάνιση του Γεράσιμου Γιακουμάτου στον Ενικό. Εκτός του ότι μας άνοιξε την όρεξη όλη αυτή η κουβέντα για τα γάλατα και τα ψωμιά που κράτησε πάνω από μία ώρα, δεν υπάρχει κάτι άλλο να ειπωθεί σχετικά με την ακρίβεια και τις υψηλές τιμές των προϊόντων, αφού είναι γνωστό σε όλους ότι το Κράτος από τον Νόμο δεν έχει το δικαίωμα να παρέμβει στις τιμές του 99,99% των προϊόντων. Γνωστό σε όλους, εκτός από τον Γεράσιμο Γιακουμάτο.

Το μόνο χρήσιμο που μάθαμε χθες από τον κ. Γιακουμάτο είναι ότι σε 5 χρόνια η Ελλάδα θα έχει τους μισθούς της Γαλλίας, οπότε καταλαβαίνουμε ότι η Γαλλία βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Επιστρέφοντας στα Γλυπτά του Παρθενώνα και κλείνοντας αυτό το πραγματικά συγκλονιστικό κείμενο, θα ήθελα να προτείνω στην Κυβέρνηση κάτι που σκέφτηκα παρέα με ένα φίλο.

Η Ελλάδα θα είχε πολύ καλύτερη τύχη στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών εάν, αντί να κλαιγόμαστε από δω κι από κει επειδή έχουμε 4950 από τα 5000 μάρμαρα του Παρθενώνα, συμφωνούσαμε με την Αγγλία να μας δώσει σε αντάλλαγμα κάνα σκελετό τυραννόσαυρου που τους έχει σε πλεόνασμα, να τον βάλουμε στο Μουσείο της Ακρόπολης και να λέμε στους ξένους ότι οι αρχαίοι Έλληνες συνυπήρξαν με τους δεινόσαυρους.

Το λύσαμε κι αυτό το ασήμαντο ζήτημα. Neeeext!

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Δε ξέρω ποιοι είναι πιο μαλάκες. Οι καλεσμένοι της Ανατροπής και του Ενικού ή εμείς που τους παρακολουθούμε; Ρητορικό το ερώτημα. Σε κάθε περίπτωση, προτείνω να ενωθούν οι δύο εκπομπές σε μία με τίτλο "Στην Ανατροπή μιλάμε στον Ενικό". Όλο γαμάτες ιδέες είμαι σήμερα.)

Από TheThreeMooges