Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Ο γ.γ. του ΕΔΟΕΑΠ απαντά στον Αργ. Ντινόπουλο

Απάντηση στον υπουργό Αργύρη Ντινόπουλο, μέσα από το προφίλ του στο FaceBook, έδωσε ο γ.γ. του ΕΔΟΕΑΠ, Νίκος Καρούτζος.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα με ανακοίνωσή του, ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Ασφάλισης και Περίθαλψης απέδειξε  σημείο προς σημείο το αβάσιμο των επιχειρημάτων του κ. Ντινόπουλου και επιβεβαίωσε απολύτως το σημερινό (Πέμπτη) ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» σύμφωνα με το οποίο τον υποχρεώνει (σ.σ. ο ΕΔΟΕΑΠ) να καταβάλει το ποσό των 30.000 καθώς από το 2008 που εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία και έγινε βουλευτής, κατάφερε...
με αλχημείες να μην έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ στο Ταμείο, αν και αξιοποιούσε όλες τις παροχές.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Καρούτζος, απαντά σε όσα έχει ισχυριστεί νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών, ως εξής:

1. Πράγματι στην γραπτή αίτησή μου( στις 27-06-2013) ζητάω «διακανονισμό των οφειλών στον κλάδο ασθενείας». Πουθενά δεν αναφέρω ότι ζητάω αυτό να γίνει με «ασφάλιστρο ανεργίας». Το μηχανογραφημένο ( και προεκτυπωμένο) έγγραφο του ΕΔΟΕΑΠ που συνοδεύει την αίτησή μου (και το οποίο αγνοούσα μέχρι την εμφάνισή του στο Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ πριν μια εβδομάδα) δεν φέρει την υπογραφή μου. (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο εκπρόσωπός του δεν του πήγε το αντίγραφο που παραλαμβάνει ο κάθε ασφαλισμένος που κάνει τέτοια αίτηση;)

2. Αντιθέτως φέρει την υπογραφή μου η υπεύθυνη δήλωσή μου (επίσης στις 27-06-2013) σύμφωνα με την οποία «οι μισθωτές υπηρεσίες και τα φορολογούμενα ποσά για τα έτη 2009-2012 προέρχονται από την βουλευτική αποζημίωση η οποία αποτελεί και την μοναδική πηγή εισοδήματός μου» (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είπε κανένας το αντίθετο;)

3. Πώς , λοιπόν, γίνεται (την ίδια μέρα !) να δηλώνω τα εισοδήματά μου και ταυτόχρονα να λέω ότι είμαι άνεργος; (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν δήλωσε άνεργος. Ασφάλιστρο ανεργίας ζήτησε)

4. Και μάλιστα να καταθέτω (όπως λέει η ίδια η ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ) και το τελευταίο εκκαθαριστικό μου σημείωμα ! (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το εκκαθαριστικό πηγαίνει πακέτο με την αίτηση. Ούτε και αυτό του το είπε ο εκπρόσωπός του;)

5. Στην ίδια υπεύθυνη δήλωση δηλώνω ότι «οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία είναι από την αυτασφάλιση που πληρώνω στον ΕΔΟΕΑΠ και στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ» . Εκτός του ότι στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ έχω ήδη καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές 15.065 ευρώ , με την ίδια αυτή αίτηση ζητώ να γίνει το ίδιο και στον ΕΔΟΕΑΠ, να πληρώσω , δηλαδή, τις ασφαλιστικές εισφορές και του κλάδου υγείας. (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα ελληνικά του κ. Ντινόπουλου είναι διαφορετικά από των υπολοίπων Ελλήνων εκτός και αν το πληρώνω σημαίνει θέλω να πληρώσω. Δεν τον εμποδίζει και τώρα τίποτα να πληρώσει και μάλιστα με το διακανονισμό που προβλέπουν οι νόμοι)

6. Η προαιρετική ασφάλιση που ζήτησα από τον ΕΔΟΕΑΠ στις 07-04-09 δεν καταβλήθηκε για τον απλούστατο λόγο ότι ο ΕΔΟΕΑΠ έκανε 10 μήνες να μου απαντήσει για το ύψος των ασφαλίστρων και είχε ,ήδη , ουσιαστικά λήξει (με διαφορά 18 ημερών) η προαιρετική ασφάλιση στον κύριο φορέα , τον ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο άνθρωπος ισχυρίζεται ότι δεν πλήρωσε γιατί τσαντίστηκε που καθυστέρησε να βγει η απόφαση. Και επειδή τσαντίστηκε συνέχισε να χρησιμοποιεί και τις υπηρεσίες υγείας και δεν έκανε και αίτηση διακοπής της προαιρετικής ασφάλισης. Φαντάζομαι και οι υπηρεσίες των οποίων προΐσταται ως ΥΠΕΣ όταν καθυστερούν θα πρέπει οι πολίτες να λειτουργούν όπως λειτούργησε ο κ. Ντινόπουλος στον ΕΔΟΕΑΠ)

7. Οι υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ έκτοτε ουδέποτε απάντησαν στο βασικό ερώτημά μου. Τι ασφάλιστρα πρέπει, επιτέλους, να πληρώσω. Με την ανακοίνωσή του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ (παραγρ.5) επιβεβαιώνεται ότι ζητούσαν λύση (και βέβαια δεν εύρισκαν!) στα αιτήματα που εγώ υπέβαλα. (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για να υπάρξει λύση σε ένα ερώτημα αυτό πρέπει να έχει και λογική. Έστω και τώρα μπορεί ο κ. Ντινόπουλος αφού δεν του βρήκε η λύση ο ΕΔΟΕΑΠ να πει ως έγκριτος νομικός με βάση ποιες νομοθετικές διατάξεις θέλει να τον ασφαλίσουμε; Μπορεί να μας πει γιατί δεν έχει σήμερα δικαίωμα ασφάλισης στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ;)

8. Αυτό άλλωστε δεν έγινε ούτε με την σημερινή ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ. (ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ)

9. Αντιθέτως πληροφορήθηκα το ύψος των οφειλόμενων από εμένα ασφαλίστρων (με διαφορετικές εκδοχές) από την Εφημερίδα των Συντακτών , τα ιστολόγια και… τον ΣΥΡΙΖΑ. (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Και το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ πληροφορήθηκε τα αιτήματά του την περασμένη εβδομάδα. Αφού όμως θέλει να μάθει να διαβάσει τη σημερινή ανακοίνωση. Δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση στον κ. Ντινόπουλο δεν φταίει κανένας ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό το λέει ένας άνθρωπος που ουδέποτε έχει ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ αλλά λυπάται που έχασε τα νιάτα του στα αμφιθέατρα με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ για να καπηλεύεται σήμερα τις ιδέες του ο κάθε κ. Ντινόπουλος)

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΤΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ. ΤΟ ΞΕΧΑΣΕ ΑΛΛΑ ΘΥΜΟΤΑΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΤΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΈΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΟΜΙΚΏΝ

Μετά τιμής και μεγάλης λύπης
Νίκος Καρούτζος, δημοσιογράφος, Γενικός Γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ

Από efsyn