Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Προαναγγελία πειθαρχικών και ποινικών διώξεων φοιτητών

Με πειθαρχικές και ποινικές διώξεις φοιτητών που παρενέβησαν το πρωί της Πέμπτης στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, απειλεί ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης.

«Όποιος διαπράττει αδίκημα, πρέπει στη συνέχεια να λογοδοτήσει γι' αυτό» ανέφερε. «Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να διερευνηθεί αν διαπράχτηκαν τα αδικήματα της παραβίασης ασύλου και παράνομης παρακράτησης...
ατόμων» πρόσθεσε.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών είχε συγκαλέσει τη Σύγκλητο, στη διάρκεια της οποίας παρενέβη ομάδα φοιτητών, ζητώντας συμμετοχή στη συζήτηση.

Ο Θ. Φορτσάκης ζήτησε από τους φοιτητές να φύγουν από την αίθουσα, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν. Τότε, ο Θ. Φορτσάκης απείλησε ότι θα φωνάξει την αστυνομία, ενώ ισχυρίστηκε ότι οι πόρτες είχαν κλείσει.

Για περίπου μία ώρα ο πρύτανης, τα μέλη της Συγκλήτου και οι φοιτητές έμεναν μέσα στην αίθουσα της πρυτανείας αντιδικώντας για την παρουσία των φοιτητών στη συνεδρίαση. Τελικά, ο Θ. Φορτσάκης διέκοψε τη συνεδρίαση, η οποία θα οριστεί για επόμενη μέρα.

Από thepressproject