Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Χάκαραν δίκτυο υπολογιστών στο Λευκό Οίκο

Παραβίαση διαπιστώθηκε στο μη διαβαθμισμένο σύστημα υπολογιστών του Λευκού Οίκου, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Washington Post. Η κυβερνοεπίθεση έγινε αντιληπτή από σύμμαχο των ΗΠΑ που ενημέρωσε αμερικανούς αξιωματούχους, σύμφωνα με πηγές.

 Οι αρχές ερευνούν την υπόθεση, ενώ παραμένει άγνωστο εάν οι χάκερς υπέκλεψαν στοιχεία από το δίκτυο EOP, που παραβιάστηκε.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου που θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία του δήλωσε στην Washington Post πως εκτιμάται ότι πίσω από την κυβερνοεπίθεση βρίσκεται κάποια χώρα, ενώ...
η Ρωσία θεωρείται από την αμερικανική κυβέρνηση ως μία από τις πιθανότερες απειλές.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η απειλή εντοπίστηκε και αντιμετωπίστηκε, ενώ διαπιστώθηκε ότι δεν έχει πληγεί το διαβαθμισμένο σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Το αμερικανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η κυβερνοεπίθεση ανακαλύφθηκε πριν από δύο έως τρεις εβδομάδες. Σε μέλη του προσωπικού του Λευκού Οίκου ζητήθηκε να αλλάξουν τους κωδικούς χρήσης.

Σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που δόθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρεται ότι “επηρεάστηκαν ορισμένα στοιχεία του μη διαβαθμισμένου δικτύου”. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι το Εκτελεστικό Γραφείο του αμερικανού προέδρου λαμβάνει καθημερινά προειδοποιήσεις για πιθανές κυβερνοαπειλές.

Από enet