Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Δ.Τρίμης: «Σε μια κανονική χώρα θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί ο κ. Ντινόπουλος»

«Είναι η επιτομή της κρίσης της δημοκρατίας μας η περίπτωση του κ. Ντινόπουλου», σχολιάζει στο Κόκκινο ο δημοσιογράφος, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, μετά τη ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ για τις οφειλές του υπουργού Εσωτερικών προς το ταμείο που είχε ως δημοσιογράφος και δεν εξόφλησε ποτέ. 

 "Σε μια κανονική χώρα, όπως λέει κι ο πρωθυπουργός, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί ο κ. Ντινόπουλος.

Δεν είναι δυνατόν να γλιτώνει εισφορές...
ένας βουλευτής που ψήφισε το PSI. Δεν είναι δυνατόν να του ζητάει ο ΕΔΟΕΑΠ τα οφειλόμενα, και να μην το κάνει, κι αντ' αυτού να βγάζει ανακοινώσεις που δεν απαντούν στο θέμα", σημειώνει ο Δ. Τρίμης.

Στο ρεπορτάζ που υπέγραφε στην ΕφΣυν ο δημοσιογράφος του Κόκκινου Νίκος Σβέρκος, ο υπουργός Εσωτερικών υποχρεούται να καταβάλει το ποσό των 30.000 καθώς από το 2008 που εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία και έγινε βουλευτής, κατάφερε με αλχημείες να μην έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ στο Ταμείο, αν και αξιοποιούσε όλες τις παροχές.

Το ρεπορτάζ επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ο ΕΔΟΕΑΠ, το ΔΣ του οποίου αποφάσισε:

Α)  Απορρίπτεται η  από 27/6/2013 αίτηση του κου Ντινόπουλου για την ανάκληση της  προαιρετικής ασφάλισης  καθώς στο επίμαχο διάστημα προκύπτει ότι ο ίδιος και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς του  έκαναν χρήση των παροχών ασθενείας του Ταμείου.

 Β) Να καταλογιστεί το ποσό της προαιρετικής ασφάλισης που δεν κατέβαλε ο κ. Ντινόπουλος με τις νόμιμες προσαυξήσεις καθώς έκανε χρήση των υπηρεσιών υγείας.

 Γ) Να κληθεί εγγράφως ο κ. Ντινόπουλος να προσκομίσει βεβαιώσεις από το Ταμείο Νομικών για την ασφαλιστική του κατάσταση αλλά και όποιο άλλο στοιχείο του ζητηθεί και να διευκρινίσει βάσει ποιων νομοθετικών διατάξεων αιτείται τη συνέχιση της ασφάλισης στον ΕΔΟΕΑΠ. Σε περίπτωση που τα στοιχεία που θα προσκομιστούν δεν δικαιολογούν τη συνέχιση της ασφάλισης του κ. Ντινόπουλου στον ΕΔΟΕΑΠ αυτή θα διακοπεί.

stokokkino