Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Πανέτοιμος ο Αντώνης Σαμαράς για να συναντήσει τον πάτο

Σε θέση μάχης έχει τεθεί σύσσωμη η ελληνική κυβέρνηση εν όψει της άφιξης της τρόικας. Αυτή τη φορά ο Αντώνης Σαμαράς και το επιτελείο του τα έχουν σχεδιάσει όλα στην εντέλεια ώστε το αποτέλεσμα να είναι επιτυχημένο για την χώρα. Άλλωστε έπειτα από τις σφαλιάρες που έχει φάει η κυβέρνηση από την τρόικα τα τελευταία χρόνια, πλέον η εμπειρία πλεονάζει ώστε να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε κακοτοπιά κατά τη διάρκεια των συζητήσεων.

Οι δανειστές βέβαια έρχονται με άγριες διαθέσεις, αποφασισμένοι να πιέσουν για όλες τις μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς πάει στη συνάντηση...
με ακόμα αγριότερες διαθέσεις αφού είναι αποφασισμένος να πραγματοποιήσει, όχι μόνο τις μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν, αλλά ακόμα περισσότερες.

Η τρόικα επιμένει να υπολογίζει το δημοσιονομικό κενό του 2015 στα 2 δισ. ευρώ, ενώ επιμένουν επίσης για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, για νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό και για νέες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο.

Όμως ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει σκοπό να πέσει αμαχητί. Γιαυτό σκοπεύει  να  υπολογίσει το δημοσιονομικό κενό του 2015 σε περισσότερο από 2 δισ. ευρώ, να απολύσει όποιον ακόμα εργάζεται, να αλλάξει τα φώτα στο ασφαλιστικό και να μειώσει τους μισθούς  στο Δημόσιο σε επίπεδα δουλείας. Μάλιστα ο πρωθυπουργός είναι τόσο έτοιμος για επαναδιαπραγμάτευση που δεν σκέφτεται να κάνει ούτε βήμα πίσω. Γιαυτό αναμένεται πραγματική μάχη μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών η έκβαση της οποίας θα ξεκαθαρίσει το πότε ακριβώς η χώρα θα συναντήσει τον πάτο που τόσα χρόνια ψάχνει αλλά ακόμα δεν έχει βρει.