Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

"Ο Σαμαράς θα προσέφερε άφθονο γέλιο, αν δεν ήταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας"

"Ο κ. Σαμαράς θα πρόσφερε άφθονο γέλιο με τις δηλώσεις του για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αν δεν ήταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Παραμένει, όμως, πρωθυπουργός μιας χώρας που έχει βιώσει τις πιο δραματικές συνέπειες μιας βάρβαρης και αντικοινωνικής πολιτικής, για την οποία δεν λέει λέξη" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργου κατά τη συνάντησή του με τον πορτογάλο ομόλογό του Πέδρο Πάσσος Κοέλιο.

"Δεν σταματά, όμως, να αναμασά...
με απαράμιλλο κυνισμό δηλώσεις για έξοδο από το μνημόνιο, το οποίο την ίδια στιγμή εφαρμόζει με κάθε κόστος για τον ελληνικό λαό", συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: "Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα υπερασπιστεί στην Ευρώπη τα συμφέροντα των πολιτών της και όχι μαριονέτες που χορεύουν στο ρυθμό των ισχυρών". 

Νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι Ελλάδα και Πορτογαλία βρίσκονται σε δρόμο καλό, αλλά και η Ευρώπη βρίσκεται επίσης, παρά τις κατασκευαστικές τις αδυναμίες, ενώ εστίασε στην πρόσφατη απόφαση Ντράγκι η οποία -όπως ανέφερε- δείχνει πως "το χτύπημα της ύφεσης γίνεται πράξη με τρόπο που επικροτούμε".

Τα σημάδια ανάκαμψης θα φανούν εντός του έτους, είπε επιπλέον ο πρωθυπουργός και επανέλαβε ότι προτεραιότητα είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και τόνισε ότι με «σταδιακά και σταθερά βήματα» η χώρα επιστρέφει στον δρόμο της ανάπτυξης.

Από το koutipandoras μέσω Σίβυλλα