Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Το μνημόσυνο του Αντώνη Σαμαρά.

Συσπείρωση του χώρου της Δεξιάς και άνοιγμα προς τους όμορους χώρους επιχείρησε με την ομιλία του για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ, στο Άθως Παλλάς, ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του δηλώνοντας υπερήφανος για τον ρόλο που έπαιξε η Νέα Δημοκρατία από την ίδρυσή της στην κατάντια της χώρας. Στη προσπάθεια του να συσπειρώσει όλο το αποχαυνωμένο κεντροδεξιό ακροατήριο αναφέρθηκε σε ένα σωρό αποχαυνωμένους κεντροδεξιούς ηγέτες όπως...
στον Κώστα Καραμανλή, που παρευρέθηκε στην αίθουσα, στον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή που απουσίασε από την αίθουσα και στους προέδρους του κόμματος Ράλλη, Αβέρωφ, Μητσοτάκη και Έβερτ οι οποίοι επίσης έλαμψαν διά της απουσίας τους, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με τη συσπείρωση του κεντροδεξιού χώρου.

Μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς για να προσελκύσει και την συντηρητική δεξιά, επικαλέστηκε το θρησκευτικό συναίσθημα και τα θρησκευτικά σύμβολα ενώ έκανε σαφείς αναφορές στο γεγονός ότι τόσο ο Γεώργιος Κολοκοτρώνης όσο και ο μέγας Αλέξανδρος, αν ζούσαν σήμερα, θα ψήφιζαν  τους δεξιούς και όχι τους αριστερούς.

Είπε ακόμη ότι η παράταξη πολεμήθηκε από πολλούς και μάλιστα είχε και θύματα, αναφερόμενος στην δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, του βασιλιά Γεώργιου του Α’ και του Αδόλφου Χίτλερ οι οποίοι επίσης αν ζούσαν σήμερα θα ψήφιζαν δαγκωτό Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα τόνισε ότι πλέον η παράταξη έχει χάσει ένα σημαντικό ποσοστό από τη δύναμη της αφού πολλά χούφταλα με αλτζχάιμερ που ψήφισαν και στήριξαν τον Αντώνη Σαμαρά στις τελευταίες εκλογές έχουν πλέον πεθάνει και προέτρεψε τα εναπομείναντα χούφταλα με αλτζχάιμερ να προσπαθήσουν να αντέξουν μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Πάντως για την ώρα, η χρυσή αυγή του Παναγιώτη Μπαλτάκου δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να συσπειρωθεί με τους κεντροδεξιούς αφού έτσι όπως πάνε τα πράγματα σε λίγο καιρό οι κεντροδεξιοί θα παρακαλάνε να συσπειρωθούν με τους φασίστες.

Επίσης οι ανεξάρτητοι έλληνες του Πάνου Καμένου δεν έχουν κανένα λόγο να συσπειρωθούν με τους κεντροδεξιούς αφού γνωρίζουν ότι οι επόμενοι που θα κυβερνήσουν θα  είναι οι αριστεροί του Αλέξη Τσίπρα και όχι οι κεντροδεξιοί του Αντώνη Σαμαρά.

Από την άλλη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είναι αρνητικός σε μια συσπείρωση με τους δεξιούς αρκεί ο καινούριος πολιτικός χώρος που θα δημιουργηθεί να ονομαστεί κεντροδεξιός και όχι δεξιοκεντρικός.