Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Καταδικάστηκε αθώος ο φραουλοπαραγωγός!

Kαταδικάστηκε ως αθώος ο φραουλοπαραγωγός που κατηγορούνταν ότι πυροβόλησε εργάτες – μετανάστες στη Μανωλάδα, σε ένα θέμα που πολύ -και αδίκως- μας είχε απασχολήσει, αν κρίνουμε από τη δικαστική εξέλιξή του.

Η καταδίκη σε αθωότητα εξέπληξε ακόμα και τον φραουλοπαραγωγό, που έκανε έφεση κατά της βαρύτατης ποινής ζητώντας να κηρυχθεί τρις αθώος.

Ζητάει, επίσης, για ψυχική οδύνη το ποσό των 3 εκατ. ευρώ από τους δουλεργάτες που τον διέσυραν με τις καταγγελίες τους, ότι τάχα μου τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς και έκαναν τους ψόφιους. Εστυψαν μάλιστα φράουλες πάνω τους, για να φαίνεται...
σαν αίμα, να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και να προκληθούν εντυπώσεις.

Αθώος κηρύχθηκε επίσης ομόφωνα και ο αρχιεπιστάτης, με το ελαφρυντικό ότι ήταν φίλος του φραουλοπαραγωγού και τον θέλει να κάνουν παρέα έξω και να παίζουν τάβλι όταν οι εργάτες μαζεύουν φράουλες.

Αντίθετα, σε δύο άλλους επιστάτες επιβλήθηκαν ποινές μερικών χρόνων. Αφέθηκαν κι αυτοί ελεύθεροι μέχρι την έφεση, αφού έτσι κι αλλιώς στο τέλος θα καταδικαστούν κι αυτοί ως αθώοι.

Απαράδεκτη ήταν η συμπεριφορά πολλών πολιτών που σχολίασαν δυσμενέστατα την απόφαση των δικαστών, αφού δεν πρέπει να σχολιάζονται οι δικαστικές αποφάσεις. Οι δικαστές ήταν ήρεμοι το βράδυ από την απόφασή τους και επαναπαυμένοι έφαγαν ένα τελάρο φράουλες.

Η επόμενη είδηση είναι άσχετη με το θέμα που λέγαμε πριν. Κλείνουν, λοιπόν, Δαφνί και Δρομοκαΐτειο. Παραμένει όμως ανοιχτό το Μαξίμου.

Χρεοκοπεί επίσημα η Αργεντινή για δεύτερη φορά. Δεν πειράζει. Θα την ισοφαρίσουμε 2-2.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη ζήτησε να απελαθεί ο πρωθυπουργός της Εσθονίας που κάνει λιτές διακοπές στην Κρήτη με 40 ευρώ σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο. Χαλάει την πρωθυπουργική πιάτσα.

Στη Βουλή αποφασίστηκε αργά το βράδυ το γήπεδο της ΑΕΚ «Η Αγία Σοφία» να μετονομαστεί σε «Γήπεδο Αγίας Σοφίας Βούλτεψη».

Ο Παναθηναϊκός τα πήγε καλά στη Λιέγη, 0-0 με τη Σταντάρ. Το χαρακτηριστικό του αγώνα είναι ότι οι Ελληνες φίλαθλοι ήταν περισσότεροι από τους Βέλγους. Δεν είχαν ταξιδέψει βέβαια από την Αθήνα. Απλώς ήταν διορισμένοι, συγγενείς, φίλοι κ.λπ. των ευρωβουλευτών μας. Ηταν τόσο πολλοί που κέρδισαν τη μάχη της εξέδρας, όπως είχαν κερδίσει και τη μάχη του διορισμού.

Ελα, βρε Παναθηναϊκάρα, πολύ καλός ήσουν. Δοκάρι με τον Σίντενφελντ, ευκαιρίες. Πάρε τριφυλλάρα την πρόκριση στη Λεωφόρο και μετά πάμε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ (μάλλον το παρατράβηξα!).

Καταραμένη κρίση. Είδα τη συναυλία Κοντσίτα – Βίσση στη Μύκονο. Αλλά άντε να δεις καπάκι χθες τη συναυλία Ρέμου – Ιγκλέσιας. Πρέπει να είσαι βαθύπλουτος, όπως ο Π. Κωστόπουλος.

Ακουσα τη συναυλία όμως από απόσταση τριών χιλιομέτρων. Εκεί το εισιτήριο ήταν φτηνότερο. Μόλις 250 ευρώ.

Βέβαια όλα τα λεφτά είναι οι συναυλίες Χαρούλας – καθαριστριών. Αν αποφασίσουν τελικά τουρνέ, θα μαζέψουν όλο το χαρτί.

Στη Γάζα ζήτησαν κατάπαυση του πυρός στην Κρήτη. Δύο νεκροί από 58 σφαίρες. Στην Κρήτη πάντως πανηγύρισαν, γιατί ήταν θύματα από βεντέτα και όχι από μπαλοθιές σε γάμο ή βάπτιση.

Οι δράστες ζήτησαν να τους δικάσουν οι δικαστές για τις φράουλες.
  
Του Λάκη Μπέλλου από efsyn