Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Επαναπατρισμός των γλυπτών της συγκυβέρνησης

Ανοίγματα και διατάσεις πραγματοποιούν η Ν.Δ. και το Πασόκ με στόχο τον επαναπατρισμό παλιών στελεχών. Με αυτό τον τρόπο, τόσο η Ν.Δ. όσο και το Πασόκ αποσκοπούν στη διεύρυνση του κομματικού μηχανισμού και του κοινοβουλευτικού πεδίου τους ώστε τελικά να συμμαζέψουν τους απαραίτητους 180 βουλευτές που απαιτούνται για να εκλέξουν πρόεδρο της δημοκρατίας και να παραμείνουν στην εξουσία για ακόμα δύο χρόνια.

Σε αντίθετη περίπτωση η Ν.Δ. και το Πασόκ δεν θα παραμείνουν στην εξουσία. Ούτε οι 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή...
προέδρου της δημοκρατίας θα παραμείνουν στην εξουσία. Αντίθετα θα παραμείνει στην εξουσία ο πρόεδρος της δημοκρατίας ως θεσμός.

Ο πρώτος επαναπατρισμός αναμένεται να είναι αυτός του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος όμως, ουσιαστικά, δεν μετράει αφού είναι ήδη υπουργός Παιδείας άρα είναι ήδη επαναπατρισμένος στην συγκυβέρνηση. Όμως ο επαναπατρισμός του Ανδρέα Λοβέρδου, παρόλο που όλοι νοιώθουμε ότι δεν έφυγε ούτε μια μέρα από το Πασόκ, δεν έχει επισημοποιηθεί έως σήμερα και θα πρέπει να επισημοποιηθεί άμεσα ώστε να μην νομίσει ο κακοπροαίρετος Έλληνας ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος παζαρεύει την επιστροφή του. Κοτζάμ υπουργείο Παιδείας πήρε ο άτιμος, τι άλλο θέλει; Την ίδια την κυβέρνηση;

Στη συνέχεια αναμένεται να επαναπατριστεί το έτερον ήμισυ του Ανδρέα Λοβέρδου στην Συμφωνία για την νέα Ελλάδα, ο Χρήστος Αηδόνης. Αυτός όμως θα επιστρέψει μετά τον Σεπτέμβρη αφού δεν του έχουν δώσει κανένα υπουργείο οπότε δεν έχει λόγο να επιστρέψει από τώρα.

Από την άλλη, ο Αντώνης Σαμαράς ψάχνει ώστε να επιλέξει τους κατάλληλους κακομοίρηδες που θα θελήσουν να επιστρέψουν στο κόμμα χωρίς ανταλλάγματα. Γιατί αλλιώς η ζήτηση σε ανταλλάγματα θα γίνει μεγάλη ξεπερνώντας την προσφορά γεγονός που θα οδηγήσει σε εσωκομματικές τριβές. Ενώ οι κακομοίρηδες που δεν ζητάνε ανταλλάγματα για να επιστρέψουν στο κόμμα, δεν δημιουργούν εσωκομματικές τριβές και δεν χαλάνε τις εσωκομματικές ισορροπίες.

(Ο Ανδρέας Λοβέρδος απέδειξε περίτρανα ότι δεν είναι κανένας κακομοίρης. Επέστρεψε στο Πασόκ με αντάλλαγμα ολόκληρο υπουργείο. Το οποίο μάλιστα το βούτηξε από την Ν.Δ. Αυτός έτσι όπως πάει, θα τους πάρει και τα σώβρακα.)