Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ο Ερντογάν μπλοκάρει και το YouTube

Σε λογοκρισία δίχως όριο κινείται η κυβέρνηση Ερντογάν καθώς μετά την απαγόρευση του Twitter στο στόχαστρο τώρα έχει βάλει το YouTube εν αναμονή φημολογούμενου ροζ βίντεο με τον ίδιο πρωταγωνιστή.

Όπως μετέδωσε την Πέμπτη το ημικρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή η κυβέρνηση έλαβε σχετική απόφαση, καθώς ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί τα social media για την γενικευμένη αντίδραση εναντίον του.

Ωστόσο σύμφωνα με το Reuters το μπλόκο έχει ήδη τεθεί σε ισχύ, με κάποιους χρήστες να αναφέρουν ότι δεν έχουν πρόσβαση και...
άλλους να συνεχίζουν κανονικά.

Η νέα απαγόρευση έρχεται μετά την κυκλοφορία στο διαδίκτυο μιας καταγεγραμμένης συνομιλίας στην οποία ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του στρατού φέρονται να συζητούν για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Επίσης έρχεται την επόμενη μετά την απόφαση του 15ου διοικητικού δικαστηρίου της Αγκυρας για ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της απόφασης της Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών Τουρκίας να απαγορευτεί η πρόσβαση στο twitter. Το δικαστήριο έκρινε ότι η απαγόρευση «έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές του κράτους δικαίου». Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε σχετικά ότι «θα εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση». Μέχρι αργά τη νύχτα δεν είχε αρθεί η απαγόρευση πρόσβασης.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από Associated Press, Reuters
Από enet