Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Η πιο θλιβερή φωτογραφία από τη Γάζα

Χαμός έχει γίνει στα κοινωνικά δίκτυα από την φωτογραφία που δημοσίευσε Γερμανός αστροναύτης από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στην οποία διακρίνονται καθαρά οι πύραυλοι που στέλνει το Ισραήλ στη Γάζα με αγάπη. Ο αστροναύτης χαρακτήρισε την φωτογραφία ως “την πιο θλιβερή” του.

Η θέα που μπορεί κάποιος να απολαύσει από τον διαστημικό σταθμό είναι τόσο μαγευτική που έχει αναγκάσει τη Nasa και τις υπόλοιπες διαστημικές εταιρείες να μην δέχονται άλλες κρατήσεις για...
πτήσεις στο διάστημα, αφού έχει γίνει sold out.

“Από εδώ πάνω μπορούμε να δούμε εκρήξεις και πυραύλους να πετάνε πάνω από τη Γάζα και το Ισραήλ“, σχολίασε ο Γερμανός κάτω από τη φωτογραφία που δημοσίευσε στο facebook.

Στην φωτογραφία έκαναν like χιλιάδες χρήστες, ενώ την αναδημοσίευσαν κατά δεκάδες χιλιάδες. Μεταξύ των χρηστών που “τους άρεσε” ήταν ο ΟΗΕ, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, ο ΟΗΕ την αναδημοσίευσε στο προφίλ του με το σιβιλικό σχόλιο “Ντροπή”, ενώ ο Τζον Κέρι την έκανε share ταγκάροντας τον Μπαράκ Ομπάμα με το σχόλιο “είμαστε κοντά σε εκεχειρία, μας τελειώνουν οι Παλαιστίνιοι”, για να αποσπάσει το like του προέδρου των ΗΠΑ.

Στον διαστημικό σταθμό βρίσκονται μαζί με τον Γερμανό, ένας Ρώσος και ένας Αμερικάνος αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, αφού όπως μάθαμε και στο Αρμαγεδδών “Τι Ρώσος, τι Αμερικάνος, όλα είναι φτιαγμένα στην Ταϊβάν”.

Σύμφωνα με τη Nasa, ήδη βρίσκεται στα σκαριά μία υπερκάμερα, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους αστροναύτες, αλλά και σε όσους τους ακολουθούν στα κοινωνικά δίκτυα, να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο, όχι μόνο τους πυραύλους που στέλνει το Ισραήλ στη Γάζα, αλλά και τα κορμιά των Παλαιστινίων που πέφτουν κατά δεκάδες κάθε φορά που το Ισραήλ επιχειρεί ακόμα μία “χειρουργική επιχείρηση” στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι πτήσεις θα απαγορεύονται για τους Παλαιστίνιους, καθώς οι διαστημικές εταιρείες θέλουν να αποφύγουν την αμηχανία που φέρνει η φράση “Έι, μπορώ να δω το σπίτι μου από εδώ πάνω” όταν αυτό το χτυπάει μια ρουκέτα του Ισραήλ που στέλνει στον τάφο δυο-τρεις οικογένειες την κάθε φορά.

Κλείσε κι εσύ εισιτήριο για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εδώ.