Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Ο Ερίκ Αμπιντάλ στη ΔΗΜΑΡ

Παγκόσμια αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη της είδησης ότι ο παλαίμαχος Γάλλος αμυντικός Ερίκ Αμπιντάλ αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του λίγες μέρες μετά τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, και να ασχοληθεί με την αναγέννηση της ΔΗΜΑΡ.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα έγινε παράδειγμα ελπίδας κι επιμονής όταν αντιμετώπισε πριν λίγα χρόνια ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο όμως όχι απλά ξεπέρασε, αλλά επέστρεψε στα γήπεδα πιο δυνατός από ποτέ.

Κάτι σαν τον Φώτη τον Κουβέλη δηλαδή, χωρίς...
την αρρώστια.

Οι άνθρωποι της ΔΗΜΑΡ είδαν στο πρόσωπο του Αμπιντάλ το σύμβολο αντίστασης που τους έλειψε μετά την αποχώρηση του Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη ΝΕΡΙΤ για μια νέα καθημερινή σατιρική εκπομπή που θα έχει θέμα τις πολιτικές του επιλογές από τότε που ψήφιζε για το 15μελές συμβούλιο στο σχολείο.

Η ομάδα του Ολυμπιακού αναγκάστηκε να σπάσει το συμβόλαιο του Γάλλου αμυντικού καθώς υπήρχε συγκεκριμένος όρος ο οποίος προέβλεπε ότι η σωτηρία της χώρας είναι πολύ πιο σημαντική από την αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Ο Ερίκ Αμπιντάλ παρουσιάστηκε ήδη από τον Φώτη Κουβέλη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η διάρκεια του συμβολαίου του και το ύψος των ετήσιων απολαβών του.

Το νέο μέλος της οικογένειας της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι από μικρό παιδί τον απασχολούσε το μέλλον της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα πολύ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο, γι’αυτό και η αγαπημένη του θέση ήταν πάντοτε αυτή του κεντροαριστερού μπακ. Αποκάλυψε μάλιστα ότι έχει προσλάβει τον Γιάτζεκ Γκμοχ για να μάθει άπταιστα ελληνικά ούτως ώστε να αναλάβει τη θέση του επίσης αποχωρήσαντος από το κόμμα, Ανδρέα Παπαδόπουλου.

Σκοπός του Γάλλου αμυντικού είναι να αναδιοργανώσει την αμυντική λειτουργία της ΔΗΜΑΡ, διότι όπως όλοι γνωρίζουμε η επίθεση έχει χαβαλέ αλλά η άμυνα δίνει υπουργεία.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποια είναι η πρώτη ελληνική λέξη -εκτός της “κεντροαριστερά”- που έμαθε με το που πάτησε το πόδι του στα γραφεία του κομματος, απάντησε “παρών”.

Από polyfimoss