Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Οργή ενστόλων για τις δηλώσεις Χαρδούβελη- Ζητούν άμεσα αυξήσεις

«Μολών λαβέ» απαντούν οι ένστολοι στον Γκίκα Χαρδούβελη. Χθες, εκπρόσωποί τους εμφανίστηκαν ¨ακάλεστοι»  στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, ζητώντας εδώ και τώρα απάντηση για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για την επιστροφή των μισθών τους στα επίπεδα πριν τις περικοπές που επέβαλε το Μνημόνιο.
   
Συγκεκριμένα, οι ένστολοι ζήτησαν να πληροφορηθούν το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των αποφάσεων του ΣτΕ για...
τα ειδικά μισθολόγιά τους, ζήτησαν την επαναφορά των μισθών στο επίπεδο του Ιουλίου του 2012, ενώ απαίτησαν ακόμα και την επιστροφή των αναδρομικών για όλο αυτό το διάστημα.
   
Απόφαση δεν πάρθηκε, αυτό όμως που έγινε ήταν να οριστεί νέα συνάντηση για την επόμενη Δευτέρα, στην οποία θα είναι παρών και ο αναπληρωτής Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Για τα αναδρομικά πάντως δέχονται να δοθούν σε βάθος χρόνου.
   
   
Το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών, σε μήνυμα του, έκανε λόγο για το βασικό στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης που είναι «η θεμελίωση ενός ανταγωνιστικού, εξωστρεφούς και μακρόπνοου αναπτυξιακού σχεδίου».
   
Από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, ο κ. Χαρδούβελης, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση θα δώσει μια συνολική λύση για το θέμα. Οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία», για να προσθέσει χαρακτηριστικά πως «έχει λόγο η Δικαιοσύνη για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική».
   
Διευκρίνισε ότι από τις δικαστικές αποφάσεις ασκούνται πιέσεις στα δημόσια οικονομικά και επί της ουσίας άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να εφαρμόσει επακριβώς τις αποφάσεις των δικαστηρίων, εν αναμονή της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την ερμηνεία των συγκεκριμένων αποφάσεων.
  
Από aftodioikisi