Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης στο Μοναστηράκι

Ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών με την ομάδα ΔΙΑΣ στο κέντρο της Αθήνας, ο φερόμενος ως αρχηγικό στέλεχος του «Επαναστατικού Αγώνα» τραυματίστηκε και νοσηλεύεται φρουρούμενος στον «Ευαγγελισμό» - Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Ύστερα από αιματηρή ένοπλη συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθη ο καταζητούμενος και επικηρυγμένος...
με ένα εκατ. ευρώ, Νίκος Μαζιώτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άτομα επιχείρησαν να ληστέψουν κοσμηματοπωλείο στην οδό Ερμού, αλλά ενημερώθηκε η αστυνομία και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που έφτασαν στο σημείο, αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους δράστες.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, μικτή ομάδα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εντόπισε τον Νίκο Μαζιώτη και ζήτησε τη συνδρομή της ομάδας ΔΙΑΣ, που επιχειρούσε στην περιοχή για την πάταξη της εγκληματικότητας για τη σύλληψή του.

Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο πόδι ένας από τους αστυνομικούς, ενώ συνελήφθησαν ο Νίκος Μαζιώτης, που τραυματίστηκε επίσης,  και ο συνεργός του.

Ο φερόμενος ως αρχηγικό μέλος-ιδρυτής του «Επαναστατικού Αγώνα», που έδρασε από το 2004 έως και το 2010, πραγματοποιώντας 15 ένοπλες επιθέσεις εναντίον πολιτικών, πρεσβειών και αστυνομικών υπηρεσιών, συνελήφθη το 2010 μαζί με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα.

Το 2011 κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με 11 «συντρόφους» τους. Από τις 20 Ιουνίου 2012 και ενώ δεν είχε εμφανιστεί στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, ως όφειλε, ο Νίκος Μαζιώτης θεωρούνταν δραπέτης.

efsyn