Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ζούγκλα γύρω από μια Γάζα

Ένας κροκόδειλος στην Κρήτη κολυμπάει μέσα σε χημικά της Συρίας που αδειάζουν στη Μεσόγειο γεράκια, και λιάζεται σε μια παραλία που σε λίγο θα “φιλοξενεί” ξενοδοχειακές μονάδες γουρουνιών.

Ένας ελέφαντας σε ένα δωμάτιο ποζάρει με όπλα και τουφέκια, εκπαιδεύει τρελούς λύκους κι αλεπούδες να κυνηγάνε μετανάστες και όποιον διαφέρει, και για να τον μαζέψουν οι χάνοι καταφεύγουν σε ένα χαστούκι που έριξε σε ζωντανή σύνδεση μπροστά σε όλο το πανελλήνιο, δύο χρόνια πριν.

Ένας καρχαρίας πνίγει στο κυάνιο τη Χαλκιδική, την ώρα που η αστυνομία κυνηγάει τρομοκράτες κατοίκους που προσπαθούν να μην πιούν...
το δηλητήριο.

Ο ίδιος καρχαρίας μαζί με έναν όμοιό του, ετοιμάζονται να ενώσουν τα σανατόριά τους, με την Άλφα τράπεζα κουμπάρα να τους διαγράφει για προίκα 250 εκατομμύρια ευρώ χρέους, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες πρόβατα επί σφαγή μετρούν τους εαυτούς τους για να κλείσουν μάτι από την αγωνία για το σπίτι που χρωστούν.

Εκατομμύρια πρόβατα που δυστυχώς γλιτώνουν της σφαγής απολαμβάνουν “την μητέρα των μαχών” του τελικού ενός παγκοσμίου κυπέλλου σε μια Βραζιλία που ακόμα και τα καλά που φόρεσε για τη γιορτή τα έβαψε με αίμα.

Την ίδια ώρα, κάπου στον πλανήτη, σε μια λωρίδα γης, παιδιά, γυναίκες και άνδρες πέφτουν σαν τα κοτόπουλα, παλεύοντας απέναντι σε κάθε λογής τέρατα και ερπετά εξοπλισμένα με μηχανές θανάτου, κρατώντας πέτρες, ασπίδες και σπαθιά, για τη Γη και την Ελευθερία τους.

Ένας ολόκληρος λαός πνίγεται στο αίμα, μα τα ζώα του πλανήτη, απαθέστατα και επιδεικτικά, κοιτάνε αλλού.

Εάν αυτός είναι ο πολιτισμός του 2014, θα πρέπει να παρακαλάμε για μια αιματηρή εισβολή εξωγήινων πολύ σύντομα.

Όσο πιο σύντομα γίνεται.