Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Της Δικαιοσύνης η ανεξαρτησία είναι απάτη και κοροϊδία

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας αποφάσισε πως ο φραουλοπαραγωγός Βαγγελάτος της Νέας Μανωλάδας, αλλά και οι υπόλοιποι παραγωγοί στην υπόλοιπη Ελλάδα που απασχολούν μετανάστες στα χωράφια τους, έχουν κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιούν όπλα απέναντι στους εργάτες.

Παρά το αίτημα της εισαγγελέως της έδρας την Τρίτη για ενοχή όλων των κατηγορούμενων, οι συνάδελφοί της δικαστές αποφάσισαν ομόφωνα πως είναι όλοι αθώοι.

Τον Βαγγελάτο και τους επιστάτες του βάραιναν κατηγορίες όπως εμπορία ανθρώπων, ενώ...
όπως αποδείχθηκε κανένας από τους επιστάτες δεν βρισκόταν σε άμυνα όταν πυροβολούσαν τους μετανάστες με ευθεία βολή.

Ο Βαγγελάτος φρόντισε να κατεβάσει στο δικαστήριο και έναν “αυτοφοριάκια”, ώστε να βολευτεί και η έδρα τιμωρώντας κάποιον για τα μάτια του κόσμου. Έτσι, ένας από τους επιστάτες του έφαγε 14 χρόνια φυλάκισης, ποινή η οποία είναι μετατρέψιμη σε πέντε ευρώ την ημέρα καθώς και εφέσιμη.

Η απόφαση, εκτός από ντροπή για το ελληνικό δίκαιο, κατά Ελλήνων και μεταναστών, αποτελεί και μία τομή της Δικαιοσύνης που δίνει πλέον το ελεύθερο στους δουλεμπόρους της κάθε Μανωλάδας ανά την Ελλάδα, να επιβάλλονται στους εργάτες τους με μερικά οπλισμένα μαντρόσκυλα.

Επειδή δέκα εκατομμύρια Έλληνες είναι αδύνατον να φύγουμε μετανάστες, να μην έχει κανένας την ψευδαίσθηση πως η ώρα που θα τρώμε σφαίρες και οι Έλληνες, αντί για πληρωμή των δεδουλευμένων μας, είναι μακριά.

Αντίθετα, με τέτοια δικαιοσύνη, μάλλον έχει αργήσει κιόλας.
Από Ρεμπελίσκος