Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Αποφυλάκιση με περιορισμούς για τον Κώστα Γιαννίκο

Η ποινή προσωρινής κράτησης του πρώην διευθύνοντα συμβούλου του ALTER θα αντικατασταθεί με την απαγόρευση εξόδου και την υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα.

Εκτός φυλακής έπειτα από δύο χρόνια αναμένεται να βρεθεί ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, Κώστας Γιαννίκος, καθώς το Μονομελές Εφετείο Αθηνών αντικατέστησε την προσωρινή του κράτηση με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα, ανά...
τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο Κ. Γιαννίκος θα καταβάλει συνολική εγγυοδοσία 150.000 ευρώ για τις δυο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του (6 και 7 ετών) στην εκτέλεση των οποίων έχει δοθεί αναστολή μέχρι την έφεση.

Οι δυο καταδίκες αφορούν σε μη καταβολή ΦΠΑ και ΦΜΥ για το ALTER, ενώ κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά του πρώην «ισχυρού άνδρα» του σταθμού θα ζητήσει μείωση της εγγύησης, καθώς η καταβολή του ποσού είναι αυτή που καθυστερεί την αποφυλάκισή του.

Το αίτημα της αποφυλάκισης του υποβλήθηκε από τον συνήγορό του, αφού το δικαστήριο ανέβαλλε εκ νέου την εκδίκαση της υπόθεσης για μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών αμφισβητήσιμου ύψους.

Πρόκειται για τη δεύτερη αναβολή της υπόθεσης αφού η προηγούμενη είχε δοθεί για να προσκομιστεί από το δημόσιο αναλυτική κατάσταση των καταβληθέντων μισθών προς τους εργαζομένους του Alter κατά την επίδικη περίοδο καθώς και το υπολογιζόμενο ποσόν του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, που έπρεπε να παρακρατηθεί από την επιχείρηση.

Τα έγγραφα αυτά δεν προσκομίστηκαν στο δικαστήριο γι' αυτό και αναβλήθηκε η δίκη για τις 12 Δεκεμβρίου 2014.