Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Καλά 40 χρόνια μεταπολίτευση

H νέα μεταπολίτευση άρχισε. Ε-ε- ε-ρχεται ο Καραμανλής με ελικόπτερο από τη Ραφήνα.

Σιγά. Τι έγινε τότε με την Κύπρο; Μία επιστράτευση. Τώρα γίνεται μία επιστράτευση κάθε μέρα.

Ενας ήταν ο νομοταγής, που πλήρωνε μέχρι και τα τέλη κυκλοφορίας. Ο Νίκος Μαζιώτης, ως Μιχάλης Μιχελάκης. Και τον συνέλαβαν.

Πλήρωνε στην Εφορία μέχρι και το τελευταίο ευρώ ως Μιχάλης Μιχελάκης. Είχαν προγραμματίσει, μάλιστα, να...
τον ανακηρύξουν «ειλικρινέστερο φορολογούμενο».

Και τα χάλια του νοσοκομειακού μας συστήματος. Ο Μαζιώτης ζήτησε επειγόντως να μεταφερθεί από το νοσοκομείο στη φυλακή. Ολοι οι άλλοι κάνουν το αντίθετο.

Τη γνωμάτευση μάλιστα για να φύγει την έκανε ο ίδιος, παρά την αντίθετη γνώμη των γιατρών. Στοίχημα πως όταν αποδράσει πάλι, θα νοικιάσει σπίτι σαν γιατρός και θα ασκεί το επάγγελμα ταυτόχρονα.

Πλημμυρίδα ανακοινώσεων και φωτογραφιών για το «Maziotis story». Για το «Korios story» με τα αθλητικά δεν ξανακούστηκε λέξη. Μάλλον πήγε στο αρχείο. Σε καλή μεριά.

Ωραίος ο Θεοδωράκης. Πήγε και μοίρασε δεκάδες χιλιάδες φυλλάδια στις πλαζ με σλόγκαν «στις παραλίες μας να αφήσουμε μόνο τις πατημασιές μας». Αφησαν οι λουόμενοι μόνο τα φυλλάδια που μοίρασε και τρέχουμε από το πρωί να τα μαζεύουμε.

Για την καταπάτηση και την πώληση των αιγιαλών ελάχιστη αναφορά στα φυλλάδια. Θα πάει στους λουόμενους τον Δεκέμβριο να τα πει. Αιγιαλού ’ντ’ αλλού ο άνθρωπος.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το «Συμπόσιο της Σύμης», που διοργάνωσε ο Γιώργος στις Σπέτσες, για να μη γίνεται κάθε χρονιά στη Σύμη και είναι βαρετό. Θέμα ήταν η «Επανεφεύρεση της Δημοκρατίας» και τα συμπεράσματα του Συμποσίου είναι τα εξής:

• Μισός τόνος καβουροσαλάτα

• Ενας τόνος καλαμαροχτάποδα

• Ενάμισης τόνος αστακομπαρμπουνομακαρονάδα

• Κροκόδειλος Ρεθύμνου φρεσκοκομμένος, 5 τόνοι.

Τηλεγράφημα διαμαρτυρίας απέστειλε ο Χριστόδουλος Ξηρός στην ΕΛ.ΑΣ. και την Αντιτρομοκρατική γιατί δεν τον συλλαμβάνουν. Χθες πήγε 13 φορές έξω από το κτίριο της λεωφ. Αλεξάνδρας, συστήθηκε, αλλά τον έδιωξαν με τις κλοτσιές.

Πολύ περιγραφική η Μέρκελ σε γεύμα με τον Σαρκοζί. «Τους Ελληνες πρέπει να τους αρπάζεις από τα μαλλιά, να τους βουτάς το κεφάλι στο νερό και λίγο πριν σκάσουν, να τους αφήνεις να πάρουν μια ανάσα. Και μετά ξανά το ίδιο…». Και την τελευταία στιγμή, όπως γνωρίζουμε όλοι, μας σώζει ο Σαμαράς.

Σωστός, όπως πάντα, ο Αδωνις. Είπε: «Γιατί να μην πουλήσουμε τους αιγιαλούς. Εχουμε τόσους πολλούς, που θα τα κονομάγαμε». Επίσης έχουμε τόσο πολλούς μαλάκες, που αν τους πουλούσαμε, θα κονομάγαμε τα διπλά και τα τριπλά. Αλλά ούτε να τους φτύσουν οι ξένοι επενδυτές.

Το 1974 δεν ξεκίνησε η αποκατάσταση της δημοκρατίας. Ξεκίνησε η αποκατάσταση των μεγάλων τζακιών.

Η Κύπρος είναι γερμανική.

Τότε είχαμε Αττίλα 1, 2, 3. Τώρα έχουμε Μνημόνιο 1, 2, 3.

Του Λάκη Μπέλλου από efsyn