Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Περίεργα πράματα...

Ενδιαφέρουσα, αν μη τι άλλο, ήταν η παρέμβαση που έκανε ο Προκόπης Παυλόπουλος το πρωί της Παρασκευής για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στην αναζήτηση των αναγκαίων 180 ψήφων, δήλωσε πως «η Ν.Δ. δεν θα στηριχθεί στη Χ.Α. για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας», προσθέτοντας ότι «και μόνο η νομιμοποίηση οποιουδήποτε προσώπου της Χ.Α. θα σήμαινε για τη Ν.Δ. κάτι που θα έπληττε...
τον ίδιο το θεσμό του Προέδρου».

Προφανώς ο κ. Παυλόπουλος γνωρίζει ότι στο Μαξίμου συνυπολογίζουν στους βουλευτές που θα μπορούσαν να ψηφίσουν υπέρ της γαλάζιας πρότασης, για να αποφευχθούν εκλογές, και τους δύο ανεξάρτητους, πλέον, προερχόμενους από τη Χ.Α., Βαλάντη Αλεξόπουλο και Στάθη Μπούκουρα και πως ελπίζουν ότι θα αποχωρήσουν και άλλοι βουλευτές από το νεοναζιστικό μόρφωμα, οι οποίοι κατά τη «λογική Μπαλτάκου» μπορούσαν να «αξιοποιηθούν».

Ενδιαφέρον όμως έχει και η απάντηση της Χ.Α. στον πρώην υπουργό μέσω της ιστοσελίδας της. Δηλώνει πως έχει απορρίψει κάθε πιθανότητα συναίνεσης και εκφράζει την απορία «πώς σκέφτηκε ο Παυλόπουλος ότι υπήρχε έστω και μια ελάχιστη ένδειξη ότι το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών θα έδινε φιλί ζωής στην ετοιμόρροπη και εθνικά επικίνδυνη αυτή κυβέρνηση», όπως γράφει το σχετικό σχόλιο. Περίεργα πράματα.

Β. ΣΑΜ.  "Πολιτικά Παρασκήνια"
enet μέσω nonews-NEWS