Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Αντί κουπονίου φακής

Παλιότερα χρησιμοποιούσαμε την έκφραση «αντί πινακίου φακής», εννοώντας το χαμηλό ή ευτελές τίμημα για μία πώληση ή για παροχή κάποιας υπηρεσίας. Τώρα χρησιμοποιούμε την έκφραση «αντί κουπονίου φακής» μετά την έκθεση-γνωστοποίηση της ΓΣΕΕ που μας έκανε γνωστό ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι πληρώνονται με κουπόνια σε είδος.

Τέλος, λοιπόν, το «αντί πινακίου φακής» και πλέον «αντί κουπονίου φακής». Και όχι μόνο. Και άλλων προϊόντων. Θεωρείται πια «νόμος» η πληρωμή του μισθού με κουπόνια για σούπερ μάρκετ. Αυτό...
συμβαίνει γιατί στο τέλος του μήνα μπορείς να πας στο σούπερ και να πάρεις αντί για τον πενιχρό μισθό σου, ένα σωρό προϊόντα:

4 φακές
2 φασόλια
5 τεμάχια μακαρονάκι κοφτό
6 γραμμάρια φέτα
41 κόκκους ρυζιού
σούσι για τους υψηλότερα αμειβόμενους
και μια ρώγα σταφυλιού, γιατί μάζευε κι ας είναι και ρώγες.

Ορισμένοι αδιόρθωτοι χαρακτηρίζουν «Μεσαίωνα» την κατάσταση, αλλά αυτοί είναι λαϊκισμοί του κερατά, γιατί δεν είναι Μεσαίωνας, αλλά προϊστορική εποχή.

Πάντως, υπάρχουν και προσλήψεις νέων κάτω των 25 ετών με τον αστρονομικό μισθό των 180 ευρώ τον μήνα, με τον οποίο μπορείς να αγοράσεις ακόμα και ένα τσουβάλι φακή.

Αλλο δραματικό φαινόμενο είναι να υπάρχουν εργαζόμενοι που καθυστερούν μισθούς από 3 ώς και 9 ή 12 μήνες στους εργοδότες τους.
…………………………………………………………………………………………………………………………………….

Την Παιδεία εμπαίζει

Στον αριθμό-ρεκόρ των 24.000 θα φτάσουν φέτος τα κενά των καθηγητών, δασκάλων και νηπιαγωγών, όπως ανήγγειλε με υπερηφάνεια ο νέος υπουργός Παιδείας Αν. Λοβέρδος, λόγω της δραματικής μείωσης των προσλήψεων έναντι των συνταξιοδοτήσεων.

Από μετριοφροσύνη ο υπουργός δεν ομολόγησε ότι στόχος είναι τα κενά να φτάσουν τις 100.000 ή 200.000, μέχρι και να παραμείνει ένας καθηγητής, δάσκαλος και νηπιαγωγός σε όλη την επικράτεια.

Αυτό είναι πολύ καλό, γιατί πρέπει να σκεφτούμε το δημοσιονομικό κέρδος αν δεν χρειάζεται να πληρώνει το κράτος περιττές δαπάνες για εκπαιδευτικούς.

Αλλωστε και ο Ανδρέας Λοβέρδος παραδέχτηκε ότι και μόνο με τα 24.000 κενά, υπάρχει κίνδυνος να μην αρχίσει η νέα σχολική χρονιά. Αρα, με πολύ περισσότερα κενά, δεν θα ανοίξουν τα σχολεία για πολλά χρόνια, οπότε το δημοσιονομικό κέρδος είναι ανυπολόγιστο.

Υπάρχει όμως και μία εναλλακτική λύση, την οποία επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας. Αυτή είναι να διδάσκονται οι μαθητές από τον επιμελητή ή τον απουσιολόγο ή τον σπασίκλα της τάξης, οπότε και χρήματα δεν θα ξοδεύει το κράτος και τα παιδάκια θα μαθαίνουν γράμματα σπουδάγματα.
………………………………………………………………………………………………………………………………..

Οι τίτλοι του αγώνα Ελλάδας – Ιαπωνίας

ΒΡΑΖΙΛΙΑ – Αποστολή ΠΑΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ

Βρεθήκαμε επιτέλους μαζί οι δύο απεσταλμένοι της Εφ.Συν.» για τον κρίσιμο αγώνα με την Ιαπωνία. Να τονιστεί το «κρίσιμο», γιατί το ματς είναι πιο κρίσιμο ακόμα και από συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Ο Πάμε Λουκέτο την έβγαλε αυτές τις μέρες στην Κοπακαμπάνα και ο Λάκης Λαλάκης στο ορμητήριο της Εθνικής, που θα ονομαστεί Οκαζούρα, αν χάσουμε από τους Γιαπωνέζους.

Καθίσαμε κάτω και οι δύο και σκεφτήκαμε πώς θα καλύψουμε τη μεγάλη συνάντηση. Βγάλαμε δηλαδή από τώρα τους τίτλους που θα βάλουμε στα κείμενά μας, ανάλογα με το αποτέλεσμα.

Επιλέξαμε λοιπόν τους εξής τίτλους, που έναν από αυτούς θα διαβάσετε μετά τον αγώνα:

Σε περίπτωση ισοπαλίας:

-ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥΝ!
-ΕΛΑ ΕΛΛΑΔΑΡΑ, ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥΝ!
-ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ!
-ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ!
-ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!
-ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!

Σε περίπτωση νίκης:

-ΚΟΛΟΜΒΙΑ Ε, ΝΑ!
-ΙΑΠΩΝΙΑ Ε, ΝΑ!
-ΕΤΣΙ Γ@Μ@Ν€ ΟΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΙ!
-ΠΑΡΤΑ ΜΩΡΗ ΑΡΡΩΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ!
-ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΜΕ ΣΟΥΣΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΠΩΝΕΣ!
-ΕΛΑ, ΤΡΕΛΑΝΕ ΜΑΣ ΡΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!
-ΕΛΛΑΣ – ΕΛΛΑΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ!

Σε περίπτωση ήττας:

-ΣΑΜΠΑ ΓΚΟΛ! (Αν χάσουμε 1-0 και φύγει η μπάλα μέσα από τα χέρια του Καρνέζη)
-ΚΑΡΠΟΥΖΑ, ΣΤΟ ΕΣΤΟΡΙΛ ΤΩΡΑ!
-ΧΑΡΑΚΙΡΙ!
-ΧΙΡΟΣΙΜΑ!
-ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ!
-ΚΑΒΑΣΑΚΙ!
-ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ (όχι, αυτό δεν είναι στην Ιαπωνία)
-ΓΥΡΙΣΤΕ ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ!
-ΨΟΦΟ Ο ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ!
-ΨΟΦΟ ΟΛΟΙ!
-«ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΑ ΔΕΙ. ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ 5 ΓΚΟΛ» (ανάλογα το τελικό αποτέλεσμα βάζουμε πόσα γκολ συγκεντρώσαμε).
…………………………………………………………………………………………………………………………….

Ο Λάκης Λαλάκης μεταδίδει από το Ρίο Αντίρριο

Ο Βύντρα έσπασε τη σιωπή του

Με κουπόνια ο μισθός. Μας κυβερνά ο Αλ Κουπόνε

Ηρεμοι είναι οι παίκτες για το ματς όλα τα λεφτά με την Ιαπωνία. Το μόνο που τους απασχολεί είναι η κριτική που τους έγινε για το ματς με την Κολομβία και τόνιζαν ότι δεν πρέπει να απαξιώνονται και να ισοπεδώνονται, αλλά να αποθεώνονται. Ελπίζουν να μην επαναληφθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Οι διεθνείς τόνιζαν ότι και μόνο ότι έφτασαν στη Βραζιλία είναι άθλος, γιατί, ως γνωστόν, το αεροπλάνο που τους μετέφερε στην Αμερική είχε βλάβη. Επίσης στα προκριματικά έπαιξαν με ομάδες όπως η Λετονία και το παραγνωρίζουμε.

Το ηθικό τους αναπτερώθηκε από δηλώσεις του Μαραντόνα, που ναι μεν δήλωσε ότι η Αργεντινή δεν μπορεί να πάρει το Μουντιάλ με βάση την απόδοση στην πρεμιέρα. Εριξε βόμβα όμως τονίζοντας ότι αυτό μπορεί να το κάνει η Ελλάδα, υιοθετώντας την άποψη των διεθνών μας ότι ισοπεδώσαμε την Κολομβία.

Οι παίκτες του Σάντος προπονήθηκαν ελαφρά γιατί κρίθηκε ότι έχουν κουραστεί πολύ από τις διαφημίσεις που έχουν γυρίσει. Κέρδισαν μάλιστα από τη FIFA το βραβείο της πιο διαφημιζόμενης ομάδας και παικτών βέβαια.

Ολοι μαζί παρακολούθησαν δορυφορικά από τη ΝΕΡΙΤ τον αγώνα Βελγίου – Αλγερίας (2-1), η προσοχή τους όμως ήταν στραμμένη στον σχολιαστή στο στούντιο Αλέκο Θεοφιλόπουλο και τα τονωτικά του λόγια. Γι’ αυτό είδαν αργότερα τον συναρπαστικό αγώνα της Βραζιλίας με το Μεξικό.

Συζητείται πολύ εδώ ακατάπαυστα από προχθές ότι έσπασε τη σιωπή του ο Λουκάς Βύντρα και έκανε δηλώσεις, προλαβαίνοντας τον Κώστα Καραμανλή.

Ο Οτσόα έπιανε τα πάντα χθες το βράδυ με τη Βραζιλία. Ηταν καλύτερος και από την έξυπνη σήτα.

Ο Οτσόα έπιασε και τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Του Λάκη Μπέλλου από efsyn