Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Θέλει να… ρεφάρει με ανασχηματισμό

Με νέο κυβερνητικό σχήμα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα, το κόστος της πρώιμης αναγγελίας του ανασχηματισμού και το εσπευσμένο κλείσιμο της Βουλής.

Την προσεχή Δευτέρα ή την Τρίτη αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός το νέο υπουργικό συμβούλιο. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι ακόμα δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις για τη θέση του υπουργού Οικονομικών και του διοικητή...
της Τραπέζης της Ελλάδος.

Αν και δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι η παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη προμηνύει την παραμονή του Γιάννη Στουρνάρα τη θέση του, υπάρχουν πιέσεις για αντικατάστασή του προκειμένου να σηματοδοτηθεί χαλάρωση της οικονομικής πολιτικής.

Την ίδια ώρα, η αναταραχή που επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη, με τη συνεχή αμφισβήτηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προβληματίζει τον Αντώνη Σαμαρά που δεν επιθυμεί περαιτέρω απορρύθμιση στο κυβερνητικό σχήμα.

Στα εναλλακτικά σχέδια που επεξεργάζεται το μέγαρο Μαξίμου περιλαμβάνονται η μετακίνηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου σε ενδεχόμενη αντικατάσταση του Γιάννη Στουρνάρα, η αλλαγή της ηγεσίας σε υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.