Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Αντώνης Σαμαράς: Ο ηγέτης που τον κερνάνε παγωτό (και bonus video)

Ο Αντώνης Σαμαράς, είναι τυχερός άνθρωπος και ιδιαίτερα αγαπητός στον μέσο πολίτη, γιατί ακόμη και σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα και τον ίδιο, σε μια εποχή, που εκτός από τα δυσβάσταχτα μέτρα που λαμβάνονται σε βάρος των πολιτών, αποκαλύπτονται διαρκώς νέα σκάνδαλα με πρωταγωνιστές στελέχη του περιβάλλοντός του, εκείνος παραμένει λαοφιλής, με τον κόσμο να του δείχνει την αγάπη του όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, όπως τουλάχιστον ενημερωνόμαστε από μερίδα του Τύπου. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα οι «τυχαίες» συναντήσεις του πρωθυπουργού με...
«θαυμαστές» του, έχουν αυξηθεί, σε σημείο που μας δημιουργούνται απορίες.

Μια βόλτα στο Λουτράκι

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο πρωθυπουργός μας ενημέρωνε μέσω του MEGA και του Γιάννη Πρετεντέρη στον οποίο παραχωρούσε συνέντευξη, ότι ένα πρωινό, «φουσκωμένος» όπως ήταν από τα προβλήματα, πήρε μόνος το αυτοκίνητό και ταξίδεψε μέχρι το Λουτράκι, κάθισε σ’ ένα εστιατόριο, έφαγε και συνομίλησε με τον κόσμο, ο οποίος μάλιστα, δεν του γκρίνιαζε παρά μόνο στην αρχή, αλλά του ζητούσε να συνεχίσει το έργο του. «Αφού ο κόσμος μου πει τον καημό του, το ντέρτι του, την πίκρα του, αφού παραπονεθεί, πάρα πολλές φορές για πράγματα δικαιολογημένα τα οποία πάντα προσπαθώ να δω αν μπορώ να τα λύσω, στο τέλος αυτό το οποίο μου λένε είναι ‘Αντώνη προχώρα, μην κάνεις πίσω’», έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς και συμπλήρωνε με παράπονο, ότι ο Τύπος δεν έγραψε γι’ αυτή τη μοναχική βόλτα.

Το δώρο του 13χρονου κολυμβητή

Πέρασε καιρός από τότε, η αγάπη των πολιτών για τον πρωθυπουργό όμως κάθε άλλο παρά ελαττώθηκε. Κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο, ένας 13χρονος κολυμβητής, ο οποίος βρισκόταν στο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Μέγαρο Μουσικής, στο οποίο θα μιλούσε ο πρωθυπουργός, να του χαρίσει ένα χρυσό μετάλλιο που είχε κερδίσει πρόσφατα. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο του νεαρού, ο Αντώνης Σαμαράς, του είπε να το κρατήσει, όμως εκείνος επέμεινε, ενώ φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό: «σας ευχαριστώ για αυτό που κάνατε για εμάς». Είχε προηγηθεί, βάσει των ίδιων δημοσιευμάτων, τυχαία συνάντηση του 13χρονου με τον πρωθυπουργό, σε ταβέρνα, στην οποία ο νεαρός είχε εκθέσει το πρόβλημα θέρμανσης της πισίνας στο Ζάππειο Κολυμβητήριο, το οποίο τελικώς λύθηκε με… εντολή Σαμαρά.

Η όμορφη Νικολέτα της Βουλής

Ο Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να γοητεύσει σήμερα και την όμορφη Νικολέτα, αστυνομικό στη Βουλή, όπως γράφουν ορισμένες ιστοσελίδες. Η συνάντησή τους έλαβε χώρα στην έξοδο της Βουλής, όταν ο πρωθυπουργός έπεσε πάνω στην αστυνομικό της κεντρικής εισόδου. «Βλέπω έχεις ωραίες παρουσίες στη βουλή» εμφανίζεται να είπε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και αμέσως γύρισε στην όμορφη Νικολέτα και την ρώτησε από πού είναι.  «Οι γονείς μου κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη και τα Φάρσαλα, κύριε πρόεδρε» του απάντησε εκείνη. «Θα σε πάρουμε στο Μέγαρο Μαξίμου» της είπε χαμογελώντας ο πρωθυπουργός και έφυγε από τη Βουλή, περπατώντας όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω, για να πάει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου.

Εκδηλώσεις λατρείας

Κατά τον περίπατό του, στο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Βασ. Σοφίας, μαζί με τη συνοδεία του και, τυχαία προφανώς, μιας κάμερας του newpost.gr και μιας δεύτερης του «Παρασκηνίου», ο πρωθυπουργός συνάντησε πλήθος κόσμου, μόνο οπαδούς του όπως φαίνεται και από το σχετικό φωτορεπορτάζ. Αγκαλιές, φιλιά και φιλοφρονήσεις συνέθεταν το σκηνικό της επιτυχίας. Όπως μας ενημερώσει το paraskhnio.gr «στο δρόμο, έγινε ένας μικρός… πανικός καθώς πολλοί περαστικοί έσπευδαν να τον χαιρετήσουν με θέρμη. Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, άνετος, αντάλλαξε χειραψίες με πολίτες, αστυνομικούς και… περιπτεράδες». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η οποία συμπεραίνει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να το ξανασκεφτεί  όταν θα κατηγορήσει τον Αντώνη Σαμαρά ότι ζει αποκλεισμένος στο Μαξίμου», μας ενημερώνει ακόμη ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός αποφασίζει να βγει στον κόσμο, περπατώντας, με τους άνδρες της ασφάλειάς του να θυμούνται ακόμη με τρόμο τις νυχτερινές βόλτες του είτε μέχρι το Χίλτον είτε μέχρι την Αίγλη, στο Ζάππειο.

Το κέρασμα

Ο πρωθυπουργός, εκτός των εκδηλώσεων λατρείας, όπως προαναφέρθηκε, έγινε, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα και αποδέκτης ενός δώρου. Συγκεκριμένα, ένας από τους περιπτεράδες που συνάντησε, ο οποίος γνώριζε όπως διαβάζουμε την αδυναμία του στα παγωτά,  του προσέφερε ένα παγωτό ξυλάκι, το οποίο ο πρωθυπουργός πήρε, και προφανώς καταβρόχθισε, παρότι σχετικό ντοκουμέντο δεν υπάρχει.

Η εξυπηρέτηση της αδαούς τουρίστριας

Φτάνοντας στη Ηρώδου Αττικού, λίγα μέτρα από τον τελικό προορισμό του, ο πρωθυπουργός έπεσε πάνω σε μια τουρίστρια, η οποία παρότι είδε τη συνοδεία του, είχε το θράσος να τον σταματήσει, ν’ ανοίξει έναν χάρτη της Αθήνας και να του ζητήσει οδηγίες. Η φρουρά του πρωθυπουργού της επέτρεψε να συνομιλήσει μαζί του και ο Αντώνης Σαμαράς, πρόθυμος όπως πάντα, της έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες. Σύμφωνα με το blog Δεξί Εξτρέμ, ο πρωθυπουργός την ρώτησε από πού είναι για να ακολουθήσει ο εξής απολαυστικό διάλογος: «είμαι Ελληνοαυστραλέζα. Έχω καταγωγή από το Καστελόριζο». Η γυναίκα φέρεται να ρώτησε τον Αντώνη Σαμαρά αν έχει πάει στο Καστελόριζο και στη συνέχεια ποια είναι η δική του καταγωγή. «Από εδώ είμαι, από την Ελλάδα» της απάντησε και πρόσθεσε: «είμαι ο πρωθυπουργός της χώρας». «Η τουρίστρια, ξέσπασε σε επιφωνήματα και γέλια» αναφέρει το Δεξί Εξτρέμ και μας ενημερώνει ότι δεν κόλλησε καθόλου, «αφού αυθόρμητα άνοιξε τα χέρια της και πήρε αγκαλιά τον Αντώνη Σαμαρά».

Πρώτα ο πολίτης

Κι ενώ η περιπέτεια του πρωθυπουργού έμοιαζε να τελειώνει, η κάμερα του newpost.gr κατάφερε να καταγράψει την ευγένειά του, την ώρα που ετοιμαζόταν να περάσει, μαζί με τη συνοδεία του το δρόμο. Τότε είναι που ο πρωθυπουργός, σταμάτησε τον συνεργάτη του Θανάση Μπούρα, ο οποίος βιάστηκε να περάσει το δρόμο και του είπε: «άσε τους πολίτες και τα αυτοκίνητα να περάσουν». Λίγο αργότερα χάθηκε στα άδυτα του Μεγάρου Μαξίμου για να συνεχίσει το έργο του…

Βonus video: Ο Κώστας Σημίτης στο ΙΚΑ

Αυτή η λατρεία του κόσμου για τον πρωθυπουργό και οι «τυχαίες» συναντήσεις του με θαυμαστές του, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, δεν είναι σημείο των καιρών. Γι’ αυτό σας θυμίζουμε την εποχή που ο Κώστας Σημίτης, ως πρωθυπουργός τότε, επισκεπτόταν το ΙΚΑ της Καλλιθέας, έβαζε ακουστικά και μικρόφωνο και καλούσε όλο χαρά μια γυναίκα για να διαπιστώσει, όπως τον ακούμε να λέει, πώς δουλεύουν τα νέα συστήματα. «Ανέλπιστο, ανέλπιστο», φώναζε τότε η κυρία, ενώ οι κάμερες κατέγραφαν την ιστορική συνομιλία.

Και ο... λαοπρόβλητος Βενιζέλος

Ο Αντώνης Σαμαράς, δεν είναι ο μόνος λαοπρόβλητος ηγέτης. Αντίστοιχης δημοφιλίας τυγχάνει και ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος εμφανίζεται σε φωτογραφία από το, όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, να δέχεται το χειροφίλημα, ενός οπαδού του. Η μέχρι τώρα πιο γνωστή έκφραση λατρείας ήταν αυτό το φιλί στο χέρι του Βενιζέλου, όπου περιφρουρούμενος οπαδός του ΠΑΣΟΚ σκύβει με κίνδυνο να πέσει κάτω. Ενδεχομένως μεγαλύτερη έκφραση λατρείας να είναι αυτή προς τον Αντώνη Σαμαρά, πλην όμως στην κεντρική φωτογραφία, δεν είναι απολύτως διακριτό τι ακριβώς κάνει η γυναίκα που σκύβει μπροστά στον προωθυπουργό.

Δείτε τις φωτογραφίες από τον σημερινό περίπατο του πρωθυπουργού
Από το koutipandoras