Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

«Άγνοια» από υπουργείο Παιδείας για την προεκλογική φιέστα Μώραλη

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, περίπου 7.000 μαθητές σχολείων που συμμετείχαν σε αθλητική ημερίδα κατέληξαν να φωνάζουν ρυθμικά το σύνθημα του συνδυασμού του παρευρισκόμενου υποψήφιου δημάρχου, καθοδηγούμενα από τα μεγάφωνα.

Το υπουργείο Παιδείας δεν γνωρίζει τίποτα, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία διαψεύδει τα αδιάψευστα. Με αυτή την τακτική αντιμετωπίστηκε άλλη μια προεκλογική αστοχία με...
το ίδιο υπουργείο εμπλεκόμενο.

Αθλητική Ημερίδα που οργανώθηκε από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, στο στάδιο Καραϊσκάκη, μετατράπηκε σύμφωνα με καταγγελίες γονέων και αργότερα του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά, Θοδωρή Δρίτσα, σε προεκλογική φιέστα του υποψήφιου δημάρχου Γ. Μώραλη. Περίπου 7.000 μαθητές σχολείων από τον Πειραιά και τα ευρύτερα νότια προάστια συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Ευ αγωνίζεσθαι» το οποίο πραγματοποιεί η Ολυμπιακή Ακαδημία, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και πρόεδρο έχει τον Ισίδωρο Κούβελο. Τα παιδιά, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, κατέληξαν να φωνάζουν ρυθμικά το σύνθημα του συνδυασμού του παρευρισκόμενου υποψήφιου δημάρχου Γ. Μώραλη καθοδηγούμενα από τα μεγάφωνα ενώ φόρεσαν και καπελάκια με το ίδιο σύνθημα.

Το υπουργείο Παιδείας, κράτησε αποστάσεις και άφησε την επιτροπή να αναλάβει τη διάψευση. Αργά το βράδυ, το Γραφείο Τύπου του ΥΠΑΙΘ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και του κύρους θεσμών και διαδικασιών από προεκλογικές σκοπιμότητες είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε τα κάτωθι:
1. Η σημερινή 13η Αθλητική Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία ήταν προγραμματισμένη στο ετήσιο πλάνο της για το σχολικό έτος 2013-2014, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευ Αγωνίζεσθαι»
2. Όπως ενημερωθήκαμε από την ΕΘΝ.Ο.Α., στη σημερινή εκδήλωση προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν περίπου 7.000 μαθητές και μαθήτριες σχολείων από την Περιφέρεια Νοτίου Τομέα Αττικής, Γλυφάδα, Π.Φάληρο, Ν.Σμύρνη, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Αργυρούπολη, Πειραιά, Νίκαια κ.τ.λ..
3. Την επιλογή του χρόνου και του τόπου των εκδηλώσεων καθώς και την πρόσκληση Σχολείων με σκοπό την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Ευ Αγωνίζεσθαι» κάνει αποκλειστικά η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.
4. Την συμμετοχή των μαθητών αποφασίζουν οι σύλλογοι διδασκόντων, οι οποίοι είναι οι μόνοι αρμόδιοι να αποδεχτούν ή όχι την πρόσκληση από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία
5. Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων δεν λαμβάνουν γνώση και συνεπώς δεν εμπλέκονται στην απόφαση συμμετοχής των Σχολείων στις Ημερίδες.».

Ταυτόχρονα η Ολυμπιακή Ακαδημία ανακοίνωνε:

«H προγραμματισμένη, στο ετήσιο πλάνο για το σχολικό έτος 2013-2014, 13η Αθλητική Ημερίδα «Ευ Αγωνίζεσθαι» της ΕΘΝ.Ο.Α., φιλοξενήθηκε σήμερα στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στον Πειραιά, όπου μαθητές και μαθήτριες σχολείων από την Περιφέρεια Νοτίου Τομέα Αττικής και Περιφερειακού τομέα Πειραιά (Γλυφάδα, Π.Φάληρο, Ν.Σμύρνη, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Αργυρούπολη, Πειραιά, Νίκαια κ.τ.λ.) έλαβαν μέρος στο πλαίσιο προώθησης του Αθλητισμού, του «Φίλαθλου Πνεύματος» και της εξωσχολικής φυσικής αγωγής των παιδιών. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν επίσης Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και προπονητές από δέκα ολυμπιακά αθλήματα (τοξοβολία, ξιφασκία, ποδόσφαιρο, τραμπολίνο, ρυθμική γυμναστική, χειροσφαίριση, άρση βαρών, ταεκβοντό, στίβο και υδατοσφαίριση).

Το πρόγραμμα συνεχίζει το οδοιπορικό σε ολόκληρη τη χώρα, όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια.
Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, όπως κάθε φορά, έλαβαν καπελάκια και μπλουζάκια με το σήμα της ΕΘΝ.Ο.Α. λίγο πριν την έναρξη του προγράμματος. Κανένα προεκλογικό υλικό δεν διανεμήθηκε από την γραμματεία της ΕΘΝ.Ο.Α. άρα οποιαδήποτε ανάμειξη της Ακαδημίας σε προεκλογικό αγώνα, είναι τουλάχιστον ατυχής!»

Από efsyn