Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Κουβελειάδα

Δεν πρόλαβε να ανακοινώσει την παραίτησή του ο Κουβέλης και άρχισε αμέσως η Κουβελειάδα. Στην "πίστα" βρέθηκαν όλοι οι "καλλιτέχνες", Ψαριανός, Οικονόμου, Μαχαίρας, Πανούσης, ο καθένας με το δικό του "τραγούδι".

Ακούσαμε ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να συνεργαστεί με Ελιά και το Ποτάμι. Ότι πρέπει να επιστρέψει...
στην κυβέρνηση, αν αυτή αλλάξει προσανατολισμό και πολιτική. Ότι πρέπει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ότι πρέπει να συμμετάσχει στη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Σ' αυτήν που ανήκει το ΠΑΣΟΚ. Ακούσαμε ότι δεν πρέπει να επανέλθει στην κυβέρνηση. Και η Κουβελειάδα καλά κρατεί.

Σε ό,τι αφορά τις αιτίες της εκλογικής συντριβής, ακούσαμε ότι οφείλεται στο μπες-βγες στην κυβέρνηση, στη μη συμμετοχή στους 58, στην έλλειψη σαφούς πολιτικού στίγματος, στον ανάδρομο Ερμή. Για το γελοίον του όλου πράγματος δεν ακούσαμε τίποτα.

Γιατί είναι γελοίο να έχεις ψηφίσει όλα τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα και τις επικαιροποιήσεις χωρίς πρόβλημα και να αίρεις τη στήριξή σου για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Είναι γελοίο να δέχεσαι την απόσυρση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Γιατί είναι γελοιότητα να γίνονται δηλώσεις στα ΜΜΕ και ο συντευξιαζόμενος να λέει ότι "ελπίζω να ακούει ο Φώτης και η κα Φωτεινή (σύζυγος) γιατί συμμετέχει σε όλα". Είναι περίεργο ότι αμφισβητείται το κατά πόσον ο Κουβέλης εννοεί την παραίτησή του και θα εμμείνει σε αυτή. Προφανώς αυτοί που την αμφισβητούν κάτι γνωρίζουν για τον άνθρωπο και την ηθική του.

Είναι αλήθεια ότι η φτώχεια φέρνει τη γκρίνια. Στη ΔΗΜΑΡ έφερε την Κουβελειάδα. Αλλά και τον Βενιζέλο που έσπευσε να επαναλάβει την πρότασή του για τη συμμετοχή βουλευτών της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση. Το λυπηρό είναι ότι κάποιοι ίσως δεχτούν. Βαφτίζοντας το κρέας ψάρι. Και την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δημοκρατική.

Από swell, μοντάζ Γρέκι