Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Παραίτηση με αιχμές του Θ. Γιαννόπουλου από τη ΝΔ «του Αντώνη Σαμαρά και της παρέας του»

«Δε μπορώ να θεωρούμαι πολιτικό παρακολούθημα αυτής της Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά και της παρέας του» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της παραίτησής του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. 

Με σκληρή γλώσσα και καταγγελίες για τη στάση της κυβέρνησης Σαμαρά, ο Θανάσης Γιαννόπουλος ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη Ν.Δ., μια μόλις ημέρα μετά τα σχόλια...
του Γ. Κουμουτσάκου περί «κυνικών «αυτοδιοικητικών» οπορτουνιστών που για το συμφέρον τους πούλησαν την παράταξη και τώρα ζητούν κρυφές συναντήσεις».

Ο Θ. Γιαννόπουλος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει στον β' γύρο των αυτοδιοικητκών εκλογών, επιρρίπτει ευθύνες για την ήττα του στη Ν.Δ. και τον Α. Σαμαρά, ενώ καταγγέλει απειλές σε υποψήφιους του συνδυασμού του, προκειμένου να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους.

«Άνθρωποι οι οποίοι στον τόπο τους ήταν καταξιωμένοι και θέλησαν να συστρατευθούν μαζί μας για να προβάλλουμε και να αναδείξουμε την αξία της περιφέρειάς και τις δυνατότητες που έχει να γίνει μια ουσιαστική δύναμη ανάπτυξης και προόδου, εμποδίστηκαν, απειλήθηκαν και αναγκάστηκαν να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους για να συστρατευθούν μαζί μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Παλιότερα ο σημερινός πρωθυπουργός μίλαγε για αξίες και άξιους, σήμερα όλα αυτά ξεχάστηκαν γιατί φαίνεται ότι υπάρχουν σκοπιμότητες και τακτικισμοί», επισημαίνει.

Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές, ο Θ. Γιαννόπουλος διευκρινίζει ότι δεν δίνει λευκή επιταγή σε υποψήφιους που «θα εκφράσουν την ίδια Μερκελική πολιτική, την πολιτική τραπεζών, τραπεζιτών και προτεσταντών, δηλαδή των χριστιανοδημοκρατών που χάλκευσαν τα δεσμά της πατρίδας μας».

Υποστηρίζει, δε, ότι υπάρχουν υποψήφιοι από την κεντροδεξιά παράταξη με ξεκάθαρες ιδέες για μια ευρώπη των πολιτών και λαών και όχι των τοκογλύφων και τραπεζιτών.

«Οι πολιτικές εξελίξεις και όλες αυτές οι σταλινικού τύπου συμπεριφορές στο πρόσωπό μου και σε άτομα του συνδυασμού μας με προβλημάτισαν ιδιαίτερα τη στάση που πρέπει να κρατήσω και με νηφαλιότητα, αλλά θα έλεγα και λύπη, να δηλώσω ότι για μένα oι πολιτικοί δείκτες του ρολογιού μου σταμάτησαν στο Ζάππειο ΙΙ» τονίζει και καταλήγει:

«Παραμένω πιστός στην ιδρυτική διακήρυξη της Ν.Δ. από τον γενάρχη της Κ. Καραμανλή στις αρχές, θέσεις και ιδέες του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού. Δε μπορώ όμως να θεωρούμαι πολιτικό παρακολούθημα αυτής της Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά και της παρέας του».
Πληροφορίες: Αυγή, Capital,