Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Φτερό στον άνεμο η ΔΗΜΑΡ

Βούτυρο στο ψωμί του Φώτη Κουβέλη ήταν οι απαξιωτικές εκφράσεις Βενιζέλου περί παρασιτικής λειτουργίας της ΔΗΜΑΡ, που περιμένει στη γωνία να κλέψει μια ιδέα ή ένα στέλεχος από το ΠΑΣΟΚ. Έπειτα από αυτό σφραγίζει την οποιαδήποτε δυνατότητα συνομιλίας με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. Κανείς δεν γνωρίζει αν θα υπάρξουν καταλυτικές αλλαγές μετεκλογικά στο ΠΑΣΟΚ, αν θα αναγκαστεί να ξαναδεί το ενδεχόμενο συνεργασίας, αλλά στην παρούσα φάση η προσβολή Βενιζέλου είναι τόσο ισχυρή, ώστε έχει αφαιρέσει κάθε επιχείρημα από τους…
φιλοπασοκούντες συνεργάτες του.

Μετεκλογικά όλα θα κριθούν από το εκλογικό αποτέλεσμα της ΔΗΜΑΡ. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν απογοητευτικές και μάλιστα προδιαγράφουν μια τάση να μην πιάνουν το όριο εκπροσώπησης στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο ίδιος ο Κουβέλης επιχειρεί να εμψυχώσει τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του κόμματος σημειώνοντας ότι δεν μπορεί στα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων να είναι ψηλά η ΔΗΜΑΡ και στην πρόθεση ψήφου να συρρικνώνεται.

Η αλήθεια είναι ότι τόσο τα εσωκομματικά ζητήματα, κυρίως για την πολιτική κατεύθυνση των συνεργασιών της ΔΗΜΑΡ, όπου η κόντρα μεταξύ των φιλοΠΑΣΟΚων και των φιλοσυριζικών λειτουργεί παραλυτικά, όσο και η πολιτική ατζέντα του κόμματος δεν μοιάζει να έχουν «διά ταύτα».

Η «Αριστερά της ευθύνης» μοιάζει ένα πουκάμισο αδειανό, ειδικά μετά την απομάκρυνση από την κυβέρνηση με δηλωμένη την αποτυχία της ΔΗΜΑΡ να αλλάξει μια σκληρή δεξιά ατζέντα, αλλά και την κάθετη απομόνωσή της τόσο προς το Κέντρο, όπου τα έχει από καιρό σπάσει με το ΠΑΣΟΚ, όσο και από τα αριστερά της, όπου οι σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί για λαϊκισμό και ανέφικτες πολιτικές προτάσεις, είναι ανύπαρκτες.

Έτσι η ΔΗΜΑΡ, με ανοιχτά εσωκομματικά μέτωπα, με θολή πολιτική γραμμή και χωρίς καμία ουσιαστικά πολιτική συμμαχία, μοιάζει φτερό στον άνεμο...

Από το Ποντίκι