Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Εκτοξεύτηκε η Ελιά στο 36%!

Μα τι έχουνε με τις καημένες τις δημοσκοπήσεις; Αλλοι ανακοίνωσαν ότι δεν θα δημοσιεύουν καμιά δημοσκόπηση ή άλλων, ενώ άρχισαν να ξεφυτρώνουν πάρα πολλά άρθρα για την εγκυρότητά τους.

Αφού μήνες πριν υπήρχε καταιγισμός από γκάλοπ, τώρα πώς θέλουν να μας τις στερήσουν; Μέχρι τώρα δεν υπήρχε ποτέ νύξη και αιχμή για δημοσκοπήσεις. Ηταν πιο ανέγγιχτες και ιερές ακόμα και...
από τις διαφημίσεις στα ΜΜΕ που εννοείται πως δεν σχολιάζονται – εκτός κι αν το σχόλιο είναι θετικό.

Το «Πάμε Λουκέτο» μήνες (αλλά και χρόνια) γράφει εναντίον των δημοσκοπήσεων. Για έναν απλό λόγο: Ποτέ δεν έχουν πέσει μέσα. Ούτε μία φορά. Ούτε κατά προσέγγιση. Ούτε από τύχη.

Πολλές φορές έχουν πέσει έξω και οι δημοσκοπήσεις-έξιτ πολ που γίνονται έξω από τα εκλογικά τμήματα, αφού έχει προηγηθεί η ψηφοφορία. Ορισμένες φορές έχουν πέσει έξω στις προβλέψεις όταν έχουν ανακοινωθεί τα τελικά αποτελέσματα.

Κάποιο λάκκο λοιπόν έχει η φάβα, γι’ αυτό το «Λουκέτο» αλλάζει τακτική και τάσσεται ολόθερμα υπέρ των δημοσκοπήσεων και θα δίνει τις δικές του μέχρι την ημέρα των εκλογών και μία μέρα μετά.

Η απαξίωση των δημοσκοπήσεων συμπίπτει με την κραυγή αγωνίας Βενιζέλου ότι θα πέσει η κυβέρνηση αν η Ελιά δεν πιάσει το 10%. Μαλακία είπε πάλι ο Βαγγέλης. Δεν θα ψηφίσει κανένας Βενιζ-ΕΛΙΑ ώστε να πέσει η κυβέρνηση.

Λοιπόν, έχουμε και δημοσιεύουμε τα αποτελέσματα που δίνουν οι μεγαλύτερες εταιρείες δημοσκοπήσεων για το τι ποσοστό θα πιάσει η Ελιά, αφού αυτό είναι το ζητούμενο και όχι βέβαια ποιο κόμμα θα είναι πρώτο.

Εχουμε και λέμε, λοιπόν, τις πραγματικές και όχι δημοσκοπήσεις-μαϊμού:

ΚΑΠΠΑΡΗ RESEARCH: 2,4%
LARCO: 2,5%
METRION ANALYSIS: 2,6%
PUBLIC ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ – ISSUE: 2,7%
GPO – ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ A.E.: 3,8%

Εχουμε όμως έκτακτες εξελίξεις. Μετά τη χθεσινοβραδινή καταλυτική παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ υπέρ των παραγωγών λαϊκών, η Ελιά ή Βενιζ-ΕΛΙΑ και ο Μπένι σκέτος εκτοξεύτηκαν στις δημοσκοπήσεις!

Οι τελευταίες λοιπόν δημοσκοπήσεις των κορυφαίων εταιρειών, γνήσιες πάντα και όχι μαϊμουδένιες, δίνουν στην Ελιά τα εξής ποσοστά:

ΚΑΠΠΑΡΗ RESEARCH: 12%
LARCO: 13%
METRION ANALYSIS: 14%
PUBLIC ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ – ISSUE: 15%
GPO – ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ A.E.: 36%

Του Λάκη Μπέλλου από efsyn, μοντάζ Γρέκι