Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Μήνυση Καρατζαφέρη κατά Σαμαρά-Δένδια-Αθανασίου για το «Μπαλτάκος-gate»

Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Σακελλάκο διαβιβάστηκε από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών η μηνυτήρια αναφορά του προέδρου  του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, με την οποία ζητά να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε πολιτική παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Χαράλαμπου Αθανασίου και Νίκου Δένδια στο έργο της Δικαιοσύνης σχετικά με τις προφυλακίσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Αφορμή για την μηνυτήρια αναφορά απετέλεσαν τα όσα είπε.... 
ο τέως γενικός γραμματέας  του Υπουργικού Συμβουλίου  Παναγιώτης Μπαλτάκος, στην γνωστή υποκλαπείσα συνομιλία του (βίντεο) με τον Ηλία Κασιδιάρη. Ο κ. Καρατζαφέρης ζητεί να κληθεί  ο κ. Μπαλτάκος για να ερωτηθεί αν αληθεύουν ή όχι τα όσα αναφέρονται στο επίμαχο βίντεο περί παρεμβάσεων στο έργο της Δικαιοσύνης από τον κ. Σαμαρά  μέσω  των δύο εν λόγω υπουργών. Και σε περίπτωση αρνητικής απάντησης να ερωτηθούν οι κ.κ. Σαμαράς, Αθανασίου και Δένδιας γιατί δεν κατέθεσαν μηνυτήριες αναφορές σε βάρος του κ. Μπαλτάκου.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως η μηνυτήρια αναφορά του κ. Καρατζαφέρη στρέφεται κατά του Πρωθυπουργού και υπουργών και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, δεν επιτρέπει καμία δικαστική πράξη. Κατόπιν αυτών είναι μονόδρομος η διαβίβαση της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Καρατζαφέρη από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή για τα περαιτέρω, άρα η όλη κίνηση εξηγείται περισσότερο ως μία πράξη εντυπωσιασμού…

Από το koutipandoras