Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ο «ψαράς» της Τούμπας και τα… αντίποινα

Σε επτά συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια του ημιτελικού ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού στην Τούμπα, μεταξύ των οποίων και ο άνθρωπος που άδειασε πέντε κιλά γαύρου στον πάγκο των φιλοξενούμενων - Εμπρηστική επίθεση στην καφετέρια του Γιώργου Τζαβέλλα για «αντίποινα».

Η τραγική εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου αποτυπώθηκε με τον «καλύτερο» τρόπο στον ημιτελικό της Τούμπας, όπου οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού...
εκτός από ποδόσφαιρο έπαιξαν και ξύλο, με τις εικόνες ντροπής να κάνουν το γύρο του κόσμου.

Ακόμα και διεθνείς ποδοσφαιριστές που σε λίγες ημέρες θα κληθούν να παίξουν μαζί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας (Κατσουράνης, Μανιάτης, Μανωλάς και Τζαβέλλας) συνεπλάκησαν αρκετές φορές στον αγώνα, που ξεκίνησε με ψάρια στον πάγκο των φιλοξενούμενων.

Πέρα από τα αγωνιστικά, όπου θα επιληφθούν οι ποδοσφαιρικές αρχές, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε επτά συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και ο «ψαράς της Τούμπας», που άδειασε λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού σημαντική ποσότητα ψαριών (γαύρων) στα καθίσματα του πάγκου που θα κάθονταν οι «ερυθρόλευκοι».

Μετά τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στην καφετέρια του Γιώργου Τζαβέλλα στο Βύρωνα, αντιδρώντας έτσι στη… συμμετοχή του διεθνή παίκτη του ΠΑΟΚ σε αρκετές «συμπλοκές» κατά τη διάρκεια του ημιτελικού.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, οι άγνωστοι περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό τα τραπεζοκαθίσματα που βρίσκονταν στον εξωτερικό χώρο της καφετέριας και τους έβαλαν φωτιά, η οποία κατασβέστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική.


Θλιβερά επεισόδια στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός
Αμφότερες οι ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής, ο οποίος έχασε από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα. Ωστόσο, πολύ χειρότερη ήταν η συμπεριφορά ορισμένων παικτών που δεν δίστασαν να έρθουν στα χέρια.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με περίπου 76 λεπτά καθυστέρηση (επειδή κάποιοι τοποθέτησαν… ψάρια στον «ερυθρόλευκο» πάγκο) και διεκόπη πολλές φορές λόγω διαπληκτισμού παικτών. Αμφότερες οι ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής, ο οποίος έχασε από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα. Ωστόσο, πολύ χειρότερη ήταν η συμπεριφορά ορισμένων παικτών που δεν δίστασαν να έρθουν στα χέρια, ανταλλάσσοντας ενίοτε… γροθιές και κλωτσιές. 
Ήταν σίγουρα ένα παιχνίδι που έδειξε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται έτη μακριά από το ευρωπαϊκό επίπεδο, σε θέματα όχι μόνο ποιότητας αλλά κυρίως συμπεριφοράς παικτών, οπαδών και παραγόντων. 
Για την ιστορία, το γκολ που χάρισε την πρόκριση στους Θεσσαλονικείς πέτυχε στο 49΄ ο Αθανασιάδης. Στο 89΄ αποβλήθηκαν με κόκκινη κάρτα οι Μανιάτης, Κατσουράνης (ο άσος του ΠΑΟΚ είχε γίνει αλλαγή), με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να επιτίθεται στο συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα, ο οποίος νωρίτερα επιχείρησε να του ρίξει κουτουλιά προερχόμενος από τον πάγκο. Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Νάτχο του ΠΑΟΚ. 
Στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων είχε νικήσει ο Ολυμπιακός με 2-1. Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα διεξαχθεί στις 26 Απριλίου και αντίπαλος τού ΠΑΟΚ θα είναι ο Παναθηναϊκός.

efsyn