Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αλλάζουν τον εκλογικό νόμο !!!

Στην κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, για το πρώτο κόμμα των εθνικών εκλογών, θα προχωρήσει η κυβέρνηση αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του Μαϊου, σύμφωνα και με τη δέσμευση που έχει αναλάβει η ελληνική πλευρά στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο νέος εκλογικός νόμος βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας κοινής επιτροπής που έχουν συγκροτήσει τα κόμματα της κυβέρνησης, υπό το συντονισμό του Δημήτρη Σταμάτη και του Πάρι Κουκουλόπουλου, και θα ισχύσει στις επόμενες εθνικές εκλογές καθώς δεν θα περάσει από τη Βουλή - όπου έπρεπε να ψηφιστεί από 180 βουλευτές - αλλά θα τεθεί σε εφαρμογή με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Mega ο νέος εκλογικός νόμος θα δίνει την πλειοψηφία των 151 εδρών σε εκείνο το κόμμα, ή τη συμμαχία κομμάτων, που στις 23 Απριλίου του 2014 πέτυχε...
την αναγνώριση πρωτογενούς πλεονάσματος από την Eurostat.

Σε φιλική συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, σε πισίνα γνωστού ξενοδοχείου στην Εύβοια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τόνισε πως ο νέος εκλογικός νόμος αποτελεί μία δέσμευση της χώρας ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή της στη ζώνη του Ευρώ, ενώ σχολιάζοντας την… παράκαμψη του Συντάγματος με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σημείωσε πως η Ελλάδα τον Ιούνιο του 2012 έπαψε να αποτελεί την τελευταία επαρχία της Σοβιετικής Ένωσης.

«Κάποιοι λυπούνται γιατί η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάργηση του αντιδημοκρατικού μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Οι μάσκες έπεσαν και ο αρχηγός των μίζερων, κ. Τσίπρας, οφείλει τώρα να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό» υπογράμμισε σε δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ή κάπως έτσι. Σε κοινή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και του πρώην αναπληρωματικού μέλους της, Θόδωρου Πάγκαλου, υπογραμμίζεται πως η αλλαγή του εκλογικού νόμου ανατρέπει τα σχέδια των οπορτουνιστών και δίνει την ευκαιρία για να υπάρξει η εργατική αντεπίθεση.

Δαιμόνια δικός σας – το δίλημμα είναι Σαμαράς ή Ερτογκάν – Πίκος Απίκος

Από alterthess μέσω paganeli