Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

«Πραξικόπημα» κυβέρνησης – ΤΑΙΠΕΔ

Παραβίαση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας. ΣΥΡΙΖΑ: «Θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος».

Σάλο έχει προκαλέσει η πραξικοπηματική απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην πώληση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, παρά τις αντιδράσεις όλων των τοπικών φορέων, του ΠΑΣΟΚ, αλλά ακόμη και των τοπικών βουλευτών...
της Νέας Δημοκρατίας.

Συνέντευξη Τύπου δίνουν σήμερα στη 1 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ, που κήρυξαν στάση εργασίας ώς τις 3 το μεσημέρι. Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) με ανακοίνωσή της καταγγέλλει κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ για «παραβίαση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», τονίζει ότι «εκφυλίζουν τις διαδικασίες του Κοινοβουλίου και περιφρονούν προκλητικά τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών, που εξέφρασαν στην αρμόδια επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής την πλήρη αντίθεσή τους στην πώληση του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ, όπως έγινε προηγουμένως με τον ΟΛΠ». «Προχώρησαν στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ, παραγνωρίζοντας την καθολική αντίθεση όλων των κοινωνικών δυνάμεων, των παραγωγικών φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ολόκληρου του συνδικαλιστικού κινήματος» υπογραμμίζει η ΟΜΥΛΕ και σημειώνει: «Σπέρνουν ανέμους και σύντομα θα θερίσουν θύελλες».

Την ίδια ώρα το τμήμα ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η πώληση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος συνολικά, στις θέσεις απασχόλησης και στις συνθήκες εργασίας, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που συνδέονται με το λιμάνι, οι οποίες θα βρεθούν αντιμέτωπες με το φάσμα του αποκλεισμού από τις δραστηριότητές του, στους πολίτες που θα αποξενωθούν από τη λειτουργία του, στο περιβάλλον».

Βιάζονται να πουλήσουν

Επισημαίνει ότι κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ συνεχίζουν να εξαπατούν τη Βουλή και τον ελληνικό λαό, και προσθέτει πως προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον στόχο τους, που είναι να ξεπουλήσουν γρήγορα ό,τι ανήκει στη δημόσια σφαίρα, αδιαφορούν αν η ήδη μειωμένη αξιοπιστία τους φτάνει στο ναδίρ. «Οι δήθεν διαφωνίες των κυβερνητικών συνεταίρων κανέναν δεν πείθουν. Σαμαράς και Βενιζέλος είναι εξίσου συνυπεύθυνοι», επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι ενώ η υπόθεση του λιμανιού συζητιόταν τη Μεγάλη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης παρουσία των φορέων, την ίδια στιγμή το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωνε «την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη διάθεση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε., που έχει το αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης του λιμένα έως το 2051».

Των Χριστίνας Παπασταθοπούλου – Νίκου Φωτόπουλου από efsyn